Κορωνοϊός: Oι Κυκλάδες μαζί με ελάχιστες άλλες Ελληνικές περιοχές οι μοναδικές «πράσινες» στον Ευρωπαϊκό χάρτη!

28 Ιανουαρίου 2021 19:31

Η είδηση αφορά τις Κυκλάδες και είναι καλή, ανάμεσα στις τόσες ζοφερές πληροφορίες των τελευταίων ημερών για καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων αλλά και την άνοδο των κρουσμάτων στην Ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τον χάρτη ECDC που ανανεώνεται κάθε Πέμπτη κατά σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με στόχο την συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μόνο η Ελλάδα και η Νορβηγία αποτελούν «πορτοκαλί» περιοχές στον ευρωπαϊκό χάρτη. Όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. είναι στο «κόκκινο» γεγονός που σημαίνει ότι εκεί καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Στην «πορτοκαλί» Ελλάδα λοιπόν, σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου βάσει του ανανεωμένου χάρτη, υπάρχουν και οι μοναδικές «πράσινες» περιοχές της Ε.Ε. Αυτές είναι ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο, δηλαδή Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Σημειώνεται ότι «πράσινες» περιοχές είναι εκείνες με το χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων στο πληθυσμό τους. Ακολουθούν οι πιο επιβαρυμένες «πορτοκαλί» και οι ακόμη πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

galaxy tab A7 new

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos