Βύθιση Θ/Γ σκάφους μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς στο Κουφονήσι

10 Οκτωβρίου 2023 18:12

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος σημαίας Μαλαισίας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Κουφονησίου, με είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ – ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” Ν.Ν. 39, προς παροχή συνδρομής, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκε σε ισχύ το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Οι επιβαίνοντες του Θ/Γ σκάφους μεταφέρθηκαν ασφαλώς με το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και με τη χρήση του βοηθητικού σκάφους (tender) της θαλαμηγού, στον λιμένα ν. Κουφονησίου, όλοι καλά στην υγεία τους.

Πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή μετέβη πλοιάριο Π.Σ. για διενέργεια πυρόσβεσης, το Θ/Γ όμως βυθίστηκε. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του σημείου βύθισης από το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού Φυλακίου Κουφονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos