Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Σίφνου με τον Αντιπερειάρχη Κυκλάδων

29 Ιανουαρίου 2016 16:29

Συνάντηση εργασίας για την πορεία των έργων της Σίφνου, πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου στη Σύρο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σίφνου Ανδρέα Μπαμπούνη και του Επάρχου Μήλου & Σίφνου Νίκου Βενάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Λουκάς Καραδήμος και Κωνσταντίνος Γιολδάσης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα δύο μεγάλα έργα αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, η ολοκλήρωση των μελετών της βελτίωσης του λιμανιού Καμαρών και της διάβρωσης της ακτής του Πλατύ Γιαλού.

Σχετικά με το έργο της βελτίωσης του λιμανιού Καμαρών η κα Συμεωπούλου αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση τηςακτομηχανικής μελέτης για όλο τον όρμο των Καμαρών(συμπεριλαμβανομένης και της Αγίας Μαρίνας)και συμπλήρωσε λέγοντας ότι δόθηκαν στη μελετητική εταιρεία,όλες οι απαραίτητες οδηγίες για τηνεκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μελέτες του έργου βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο εκπόνησης και ξεκινάει η διαδικασία λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων-αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για το έργο της διάβρωσης της ακτής του Πλατύ Γιαλού ο κ. Γιολδάσης αναφέρθηκε καταρχήν στην ολοκλήρωση της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων του αλιευτικού καταφυγίου (είναι θέμα ημερών η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ). Σε σχέση με την ολοκλήρωση των μελετών του έργου τόνισε, ότι μετά την εκπόνηση της έρευνας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείοπροχωράει η εκπόνηση δύο ακόμα απαραίτητων μελετών, της λιμενικής μελέτης και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(όλες οι μελέτες έχουν ανατεθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου).Αποφασίστηκε συνάντηση εντός του Μαρτίου στη Σίφνο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας και των μελετητών προκειμένου να επισπευσθεί η σχετική διαδικασία.

Στη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν επίσηςδιάφορα έργα αρμοδιότητας, κυρίωςτης Περιφέρειας όπως η κατασκευή τοιχίων ασφαλείας του οδικού δικτύου Απολλωνίας-Αρτεμώνα, η βελτίωση των χαντακιών στο δρόμο του Πλατύ Γιαλού, Φάρου και Βορεινής, η επισκευή του γεφυριού πλησίον της οικίας του Μιχάλη Θεολόγου στο δρόμο των Καμαρών και γενικά η συντήρηση και η ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, τα συγκεκριμένα έργα θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται εντός του 2016.

Τέλος, συζητήθηκαν και τα έργα που προτείνονται να ενταχθούν για τη συντήρηση & επισκευή των σχολικών μονάδων της Σίφνου,μετά το σχετικό κονδύλι που εξασφάλισε η Περιφέρεια για όλα τα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Σίφνου εκφράζει την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα εποικοδομητική αυτή συνάντηση καιτην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτύξει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επαρχείο Μήλου, με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του νησιού.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos