Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

29 Απριλίου 2024 18:21

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Νίκη Κεραμέως και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο βουλευτής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να του παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν για την άμεση εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Νάξου.

Ο κ. Φόρτωμας, κατέθεσε με την αναφορά του, τη σχετική επιστολή του Προϊσταμένου του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου, στην οποία αναφέρεται ότι δεδομένου του ατελέσφορου των διαδικασιών για μίσθωση κτηρίου, προτείνεται από την υπηρεσία - ως προσωρινή λύση του σοβαρού στεγαστικού της προβλήματος - η προμήθεια δύο ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, με κατεπείγουσες διαδικασίες, ώστε τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται εγκατεστημένες και προς χρήση.

Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η εν λόγω υπηρεσία όπου απασχολούνται 17 εργαζόμενοι, διαθέτει μόνο 2 εξεταστικούς χώρους ενώ απαιτούνται 12 εξεταστικοί χώροι προκειμένου να εργάζονται ταυτόχρονα όλες οι διεπιστημονικές ομάδες, σε εξάωρη βάση, αφού η καθεμία χρησιμοποιεί από 3 χώρους (έναν ο εκπαιδευτικός, έναν ο ψυχολόγος και έναν ο κοινωνικός λειτουργός).

Ο βουλευτής, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το στεγαστικό πρόβλημα της υπηρεσίας θα επιδεινωθεί καθώς δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες, οι τρεις αίθουσες, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί στην υπηρεσία και χρησιμοποιούνταν προσωρινά.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου, η υπηρεσία θα αναγκαστεί σε δραστική μείωση του προσωπικού της, ελλείψει χώρων, γεγονός που θα επιδράσει εξαιρετικά αρνητικά, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους ωφελούμενους πολίτες (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos