Εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με την όπερα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

17 Οκτωβρίου 2023 17:17

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όπερας και στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)οργανώνει εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με την όπερα, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη25Οκτωβρίου2023 (ώρα 10:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Με την καθοδήγηση της Ειρήνης Πυρπάσου και μέσω φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τέχνη της όπερας. Εστιάζοντας στη γνωστή άρια «Χαμπανέρα», σε ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας, από τη δημοφιλή όπερατου Ζωρζ Μπιζέ, «Κάρμεν»,οι μικροί μαθητές θα γνωρίσουν αυτό το μαγικό μουσικό θεατρικό είδος. Στη συνέχεια, θα μάθουν πώς η μουσική της συγκεκριμένης άριας αφομοιώθηκε από την κουλτούρα της διαφήμισης και θα δημιουργήσουν ένα δικό τους διαφημιστικό «λιμπρέτο», χρησιμοποιώντας την ίδια μελωδία. Τέλος, οι μαθητές θα συνεργαστούν για να φτιάξουν μια μικρή μακέτα σκηνής όπερας για την Κάρμεν.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos