Έναρξη Αντιπυρικής περιόδου 2020

01 Μαϊος 2020 18:24

Με την έναρξη του Μαΐου για το έτος 2020 εισήλθαμε πλέον και επισήμως στην φετινή αντιπυρική περίοδο (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου).

Καλούμαστε όλοι, καθένας από την θέση του και με τον τρόπο του να συμβάλουμε και φέτος στην κατά το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή τής θερινής περιόδου από άποψη πυρκαγιών. Στόχος καθενός από εμάς προσωπικώς θα είναι πάντοτε ο μηδενισμός των συμβάντων –με την πρόληψη και την προσοχή–, ενώ στόχος της Πυροσβεστικής θα είναι πάντοτε η ταχεία επέμβαση και καταστολή των συμβάντων.

Έχουμε συνεχώς κατά νου την διαφύλαξη του όμορφου τοπίου, το οποίο μας περιβάλλει, και της μοναδικής βλάστησής του –όσο και αν αυτή διαφέρει από τα πανύψηλα και καταπράσινα δάση τής ηπειρωτικής και ορεινής Ελλάδος. Η βλάστηση και το ανάγλυφο των Κυκλάδων έχουν την δική τους ομορφιά και οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι αυτής της καθημερινής μοναδικότητας, η οποία μας έχει χαρισθεί.

Αλλά και οι συνάνθρωποί μας –πρωτίστως αυτοί– πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς, όπως και οι οικίες μας, τα κτήματα, οι αποθήκες, οι κόποι μας.

Λίγες ημέρες πριν ξαναβγούμε από τα σπίτια μας, ελεύθεροι να χαρούμε την ομορφιά τού νησιού μας –αλλά και ολόκληρης της χώρας μας–, έχουμε την ευκαιρία να ανατρέξουμε και πάλι στο προ ολίγων ημερών δημοσιευθέν φυλλάδιο με τις οδηγίες πρόληψης πυρκαγιών και να συμβουλεύσουμε τους γνωστούς-συγγενείς-γείτονές μας, οι οποίοι ενδεχομένως το αγνοούν. Για τους μικρούς μας φίλους, επισυνάπτουμε ένα πιο ευχάριστο φυλλάδιο, το οποίο οι μεγαλύτεροι (γονείς, παππούδες/γιαγιάδες, δάσκαλοι) δύνανται να διαβάσουν ή να δείξουν στους μικροτέρους.

Έτσι, οι μικρότεροι θα γνωρίσουν και οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν.

Δεν ξεχνάμε τον τηλεφωνικό αριθμό τού Πυροσβεστικού Κλιμακίου τού νησιού μας: 22840 25199. Καλούμε σε οποιαδήποτε περίπτωση αντιληφθούμε κίνδυνο από πυρκαγιά.
Καλό καλοκαίρι, με ασφάλεια!

Εκ του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πάρου
1η Μαΐου 2020

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos