Κορωνοϊός: Στην αυριανή ενημέρωση Χαρδαλιά η αιτία του μερικού lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο;

17 Αυγούστου 2020 21:08

Την αναστάτωση που έχει προκληθεί σε Πάρο και Αντίπαρο μετά την επιβολή του μερικού lockdown αλλά και τις εύλογες απορίες του κόσμου των δύο νησιών, μετέφερε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA της Δευτέρας 17 Αυγούστου όπου μίλησε, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος.


Ο κ. Κωβαίος, επισήμανε ότι δεν υπήρξε τον τελευταίο καιρό καμία ενημέρωση για αυξημένα σωρρευτικά κρούσματα στην Πάρο και ενώ γνώριζαν επισήμως για κάποια σποραδικά, ξαφνικά, και χωρίς καμία προειδοποίηση, αποφασίστηκε το μερικό lockdown.
To πρόβλημα κατά τον Δήμαρχο, προέκυψε από την ιχνηλάτηση θετικών κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Αθήνα.
Όπως υποστήριξε, άτομα νοσούντα στην Αθήνα ανέφεραν ότι είχαν κάνει διακοπές σε Πάρο και Αντίπαρο, χωρίς φυσικά κανείς να γνωρίζει εάν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο πλοίο, στο λιμάνι, ή σε άλλο νησί που ενδεχομένως βρέθηκαν!

Το νησί, τόνισε ο Δήμαρχος, είναι θωρακισμένο με τεστ μοριακής ανάλυσης το οποίο είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Υγείας εδώ και καιρό και μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων του για την απουσία σωρρευτικών κρουσμάτων στην Πάρο, είπε ότι στο ξενοδοχείο αναφοράς για την παραμονή ατόμων νοσούντων με Covid - 19 στο νησί έχουν φιλοξενηθεί ελάχιστα άτομα!

Ο Δήμαρχος Πάρου ανέφερε επίσης στο δελτίο ότι συνομίλησε με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το Κέντρο Υγείας του νησιού θα στηριχτεί με κάθε μέσο.

Στη συνέχεια παρενέβη και ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Τάκης Χατζής ο οποίος συμφώνησε με τον Δήμαρχο και τις εύλογες απορίες του κόσμου των δύο νησιών και μάλιστα εξέφρασε και ο ίδος την απορία του για το πως από τα 3 ή 4 ή λιγότερα κρούσματα που είχαμε καθημερινά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ στις Κυκλάδες, φθάσαμε στο σημείο του μερικού lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο.

Μάλιστα ο κ. Χατζής, σημείωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, στην αυριανή ενημέρωση της Τρίτης 18 Αυγούστου από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, ο ίδιος ο Υπουργός θα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε και επιβλήθηκε τελικά το lockdown στα δύο νησιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos