Κορωνοϊός: Σε «πορτοκαλί» επίπεδο - 3 αυξημένης επιτήρησης 8 νησιά των Κυκλάδων

22 Οκτωβρίου 2020 22:28

Το ένα τρίτο των νησιών των Κυκλάδων, 8 δηλαδή νησιά, θα βρεθούν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου σε κατάσταση επιβολής μερικού lockdown καθώς σύμφωνα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας βρίσκονται σε «πορτοκαλί» επίπεδο -3 δηλαδή σε συνθήκη αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

 

Τα νησιά αυτά είναι: Μύκονος, Κέα, Κύθνος, Σαντορίνη, Φολέγανδρος, Ίος, Σίκινος και Ανάφη. Από το πρωί λοιπόν του Σαββάτου σύμφωνα με τα νέα εξαγγελθέντα μέτρα για τις «πορτοκαλί» περιοχές, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης.

Σε χαμηλότερο επίπεδο δηλαδή σε επίπεδο «κίτρινο» -2 επιτήρησης, βρίσκονται μέχρι στιγμής τα εξής νησιά: Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Αμοργός.

Σε επίπεδο ακόμα χαμηλότερο, δηλαδή «πράσινο» -1 ετοιμότητας, υπάγονται τα εξής: Άνδρος, Μήλος, Σύρος, Τήνος, Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
as parou100

Επισημαίνεται ότι προς ώρας στα νησιά επιπέδου 2 και 1 δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τα «πορτοκαλί» νησιά επιπέδου 3 σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Η διαβάθμιση των επιπέδων ορίζεται σύμφωνα με την βαρύτητα επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στα νησιά.

Σημειώνεται επίσης, ότι η καθημερινή εκτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου για κάθε περιοχή ή νησί της χώρας, φέρνει ανά διαστήματα την επικαιροποίηση του Χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι περιοχές ή νησιά μπορεί να αλλάξουν χρώμα και επίπεδο σε κάθε νέα αναθεώρηση που μπορεί να γίνεται ανά 14ήμερο ή νωρίτερα αν οι συνθήκες έξαρσης της πανδημίας το επιβάλλουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos