Πάρος: Πολυμέτωπη έκκληση Δημάρχου για οριζόντιο άμεσο εμβολιασμό στο νησί με συμμετοχή και ιδιωτικών μονάδων υγείας…

07 Μαϊος 2021 21:09

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα του τουρισμού και η εμβολιαστική διαδικασία στο Κέντρο Υγείας Πάρου έχει «ανεβάσει» ταχύτητα με ολοένα και περισσότερους πολίτες να σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Ωστόσο, ενώ οι εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας «τρέχουν» και το άνοιγμα πλέον όλων των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων είναι προ των πυλών, ο Δήμος Πάρου ενεργοποιείται προκειμένου να θωρακίσει από πλευράς εμβολιαστικής κάλυψης όλους τους πολίτες του νησιού, ώστε η θερινή σεζόν να κυλήσει ομαλά για όλους, επαγγελματίες και μη του τουρισμού, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη υγειονομική ασφάλεια στους επισκέπτες της Πάρου.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με αίτημα τον άμεσο οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων του νησιού.

Στην επιστολή του αυτή, ο Δήμαρχος, επισήμανε ότι η Πάρος παρά τα λιγοστά υγειονομικά όπλα που διαθέτει, κάνει το χρέος της και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ελαχιστοποίησης της διασποράς της νόσου Covid – 19 στο νησί. Ο κ. Κωβαίος, δεν παραλείπει να σημειώσει επίσης, ότι η Πάρος αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό με πληθυσμό συνεχώς αυξανόμενο όλο το χρόνο (αριθμεί 20.000 κατοίκους) εξαιτίας της τάσης μετατροπής των εξοχικών σε μόνιμων κατοικιών λόγω πανδημίας, αλλά και της τάσης των «ψηφιακών νομάδων» και των «απομακρυσμένων γραφείων».

Επομένως, τονίζει ο Δήμαρχος, το περσινό προηγούμενο της απότομης διακοπής των τουριστικών δραστηριοτήτων το Δεκαπενταύγουστο, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις προσπάθειες των κατοίκων και των επαγγελματιών του τουρισμού να σταθούν όρθιοι το φετινό καλοκαίρι, το αίτημα για την ένταξη της Πάρου στον άμεσο οριζόντιο εμβολιασμό είναι κάτι παραπάνω από εύλογο.

Παράλληλα ο Δήμαρχος απευθύνει κάλεσμα προς τα ιδιωτικά πολυιατρεία και τα ιατρικά – διαγνωστικά κέντρα του νησιού για τη συμμετοχή τους στην διαδικασία εμβολιασμού στο νησί.

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στις 22 Απριλίου με την οποία θα επιτρέπονται οι εμβολιασμοί για τον Covid – 19 και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, ο κ. Κωβαίος απευθύνει έκκληση στις ιδιωτικές μονάδες υγείας της Πάρου να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό εγχείρημα, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Τέλος, ο Δήμαρχος με επιστολή του προς το Κέντρο Υγείας του νησιού, ζητά να ενημερωθεί για τη δυνατότητα ανταπόκρισης του Κ.Υ. σε ενδεχόμενη αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών, προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο οριζόντιος εμβολιασμός όλων των κατοίκων της Πάρου που επιθυμούν να εμβολιαστούν, σημειώνοντας επίσης ότι ο Δήμος προτίθεται να συμβάλλει με όποιο πρόσφορο μέσο διαθέτει για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos