Πάρος: Με ισχυρές βροχοπτώσεις έκανε «ποδαρικό» η κακοκαιρία EVA στο νησί (Βίντεο)

06 Νοεμβρίου 2022 12:01

Το χαμηλό βαρομετρικό της κακοκαιρίας EVA «έφθασε» και στα νησιά των Κυκλάδων με κυρίαρχο φαινόμενο τις έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις.

Στην Πάρο ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου να σημειώνονται ισχυρές κατά διαστήματα βροχές οι οποίες τοπικά είχαν τη μορφή καταιγίδας.

Μέχρι τις 11 περίπου το πρωί, ο υετός που καταγράφηκε στο νησί ήταν 20 χιλιοστά.

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων εξέδωσε λίγο πριν τις 11:00 της Κυριακής η ΕΜΥ, «επικίνδυνα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας»

{https://www.youtube.com/watch?v=HF2NCx54d-c}

vroxi eva 02

vroxi eva 03

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

 α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο

β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες,την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τιςπρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Σημαντικές βροχοπτώσεις εκδηλώνονταν έως νωρίς το πρωί της Κυριακής σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία EVA βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για το υπόλοιπο της Κυριακής έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα το βράδυ να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos