Πάρος – Λεύκες: Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης – Σημαντικό έργο πνοής για το μέλλον του νησιού (Βίντεο)

05 Ιουλίου 2023 18:15

Σε εξέλιξη βρίσκονται στις Λεύκες οι τεχνικές εργασίες υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου πνοής για την Πάρο.

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε Λεύκες, Κώστο και όχι μόνο, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της απόρριψης ανεπεξέργαστων λυμάτων σε χείμαρρους και ρέματα μαζί με τα όμβρια ύδατα. Παράλληλα θα προστατευθεί ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού, ειδικά της περιοχή του Αστέρα που διατηρεί τα σημαντικότερα αποθέματα νερού της Πάρου.

Το έργο διακρίνεται σε δύο υποέργα που συνδέονται μεταξύ τους. Το πρώτο υποέργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων των οικισμών των Λευκών και του Κώστου.

Το αρχικό αυτό υποέργο, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή ενός σύνθετου δικτύου αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους περίπου 15.000 μέτρων. Χωρίζεται σε 4 διακριτά τμήματα: Το ένα αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο οικισμό των Λευκών, το δεύτερο στο δίκτυο μεταφοράς από Λεύκες προς Χοιρόλακκα, το τρίτο στο δίκτυο μεταφοράς από την άκρη του οικισμού του Κώστου προς Χοιρόλακκα, και το τέταρτο στο κοινό βαρυτικό πεδίο μεταφοράς από Χοιρόλακκα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Μάρπησσας.

Το δίκτυο κατασκευάζεται από σωλήνες PVC και HDPE τελευταίας γενιάς. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά σε δίκτυο αποχέτευσης της Πάρου θα εγκατασταθούν προκατασκευασμένα αντλιοστάσια τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως στεγανά, τα οποία θα εκμηδενίζουν τις οχλήσεις προς τους περίοικους ενώ παράλληλα θα διευκολύνουν τη συντήρηση από το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΠ.

Το υποέργο, θα συνδέει τα τοπικά δίκτυα των οικισμών των Λευκών και του Κώστου με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Μάρπησσας, δηλαδή το Βιολογικό Καθαρισμό Μάρπησσας. Ιδιαίτερα στο δίκτυο των Λευκών το οποίο είναι παντορροϊκό, θα γίνεται επιπλέον διαχωρισμός όμβριων και οικιακών λυμάτων.

{https://www.youtube.com/watch?v=bxF7Ev7bU_Q}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos