Πάρος: Εικόνα που «πληγώνει» στο εμβληματικότερο τοπόσημο του νησιού - Παρακμιακής έμπνευσης ενέργεια…

15 Ιουλίου 2023 20:24

Μια αλγεινή εικόνα που «πληγώνει» και αποτελεί απορίας άξιον η παρακμιακή έμπνευσή της ως πρακτικής, αντικρίζει κανείς στην είσοδο του λιμανιού της Πάρου.

Το εμβληματικότερο, το πιο πολυφωτογραφημένο τοπόσημο, ο διατηρημένος, όμορφος λευκός ανεμόμυλος, μετατράπηκε πρόσφατα σε πίνακα ανακοινώσεων για εκδηλώσεις του νησιού!

Αφίσες που μοιάζουν με «κηλίδες», έχουν καλύψει ένα μέρος του έχοντας κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά «κηλιδώσει» ένα σημαντικό εναπομένον μνημείο του λαϊκού πολιτισμού της Πάρου. Ένα απομεινάρι του παραδοσιακού υλικού πολιτισμού του νησιού που συνεχίζει να στέκει εκεί θυμίζοντάς μας την παριανή πολιτιστική κληρονομιά.

Δεν γνωρίζουμε την προέλευση της παρακμιακής αυτής ιδέας, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ενώ γίνονται πανταχόθεν προσπάθειες διάσωσης και ανάδειξης ανάλογων μνημείων, η ενέργεια αυτή δηλώνει βαθιά ασέβεια και πλήρη ασυνειδησία απέναντι σε ένα από τα λίγα εναπομείναντα τεκμήρια της παραδοσιακής ταυτότητας του τόπου που αγκαλιάζουν με το βλέμμα τους χιλιάδες άνθρωποι στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Πάρου…

anrmonylos afisa 102

anrmonylos afisa 103

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos