Κυκλάδες: Στη 2η θέση της ζήτησης για αγορά εξοχικής κατοικίας από Έλληνες και ξένους - Δείτε που βρίσκεται η Πάρος

27 Οκτωβρίου 2023 16:14

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει κατά το τρέχον έτος η ζήτηση για αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα.

Το όνειρο απόκτησης ενός παραθεριστικού σπιτιού σε ελληνικές περιοχές δημοφιλείς για τα φυσικά τους θέλγητρα παραμένει ζωντανό τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες, γεγονός που έχει επιφέρει αύξηση στις τιμές των ακινήτων.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα Spitogatos, κατά 15% αυξήθηκε φέτος η ζήτηση από το εξωτρικό ενώ η αύξηση των τιμών ανήθλε σε 4,5%.

Οι δημοφιλέστερες περιοχές
Τα στοιχεία παρουσίασε στις 26 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Μελαχροινός, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Spitogatos στο 24ο Συνέδριο Prodexpo.

Η Χαλκιδική είναι η δημοφιλέστερη περιοχή για εξοχική κατοικία για τους ξένους, ακολουθούμενη από τις Κυκλάδες, την Καβάλα, τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και τα νότια προάστια της Αθήνας.

Οι πολίτες από την Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αγοραστών εκτός Ελλάδας.

Για τους Έλληνες, οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι τα νότια προάστια της Αθήνας, η υπόλοιπη Αττική, τα προάστια της Θεσσαλονίκης, οι Κυκλάδες και το κέντρο της Αθήνας.

Αύξηση τιμών
Η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών σε ορισμένες περιοχές, όπως η Πάρος, όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 21% σε σχέση με πέρυσι.

Μπαράζ ξένων επενδύσεων
Αύξηση 39% στις ξένες επενδύσεις στα ελληνικά ακίνητα καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο 24ο συνέδριο της Prodexpo, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι αντίστοιχα ανοδική ήταν η πορεία των ξένων επενδύσεων την προηγούμενη χρονιά: «το 2022 είχαμε επενδύσεις από ξένους στα ακίνητα, περίπου 2,1 δισ. ευρώ που σημαίνει 68% παραπάνω σε σχέση με το 2021».

Οι προοπτικές
Η ζήτηση από το εξωτερικό αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για διακοπές και μόνιμη κατοικία.Η ζήτηση από Έλληνες αγοραστές αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς η τάση για τηλεργασία οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναζητούν εξοχικές κατοικίες σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos