Πάρος – Αντίπαρος: «Πόρτα» στη δημόσια υγεία από τα γραφειοκρατικά «γρανάζια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από 10 χρόνια! (Βίντεο)

30 Νοεμβρίου 2023 23:26

Είναι γνωστές οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παράγουν χρονοβόρες διαδικασίες στις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήρθε όμως δυστυχώς η στιγμή, Παριανοί και Αντιπαριώτες, να το βιώσουν αυτό εκ του αποτελέσματος, μιας και η προ 10ετίας έγγραφη αναφορά των τότε Δημάρχων των δύο νησιών για τις ανεπάρκειες στη δημόσια, δωρεάν περίθαλψη, απαντήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόλις πριν από λίγες μέρες!

Μάλιστα! Στις 22/11/2023, με καθυστέρηση 10 ετών, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημέρωσε τις σημερινές δημοτικές αρχές Πάρου και Αντιπάρου, ότι εξέτασε την αναφορά των τότε δημάρχων Χρήστου Βλαχογιάννη και Γιάννη Λεβεντάκη, φέρουσα 3.400 υπογραφές, σχετικά με την κατάσταση του συστήματος δημόσιας υγείας στα νησιά Πάρος και Αντίπαρος. Μια αναφορά που εστάλη εγγράφως το 2013!

Οι τότε δήμαρχοι, εξέφραζαν σοβαρές ανησυχίες για τη μείωση της δυνατότητας παροχής ιατρικής περίθαλψης ιδίως όσον αφορά στα παιδιά. Ζητούσαν τότε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση με στόχο την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα της δημόσιας υγείας και τον τερματισμό της επισφαλούς κατάστασης για τους κατοίκους των εν λόγω νησιών.

ygeia 101

ygeia 102

Και ιδού η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την Επιτροπή Αναφορών, η οποία αναφέρεται στην αναφορά των τότε Δημάρχων το 2013, μια απάντηση που δόθηκε το 2013 και κοινοποιήθηκε το 2023!

Το ελληνικό υπουργείο υγείας όπως ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδιάζει τη ριζική αναδιάρθρωση του ΕΣΥ για να αναπτύξει ένα σύστημα που θα καλύπτει πλήρως τις ιατρικές ανάγκες του πληθυσμού αλλά θα είναι και βιώσιμο για τις επόμενες γενιές. Για το λόγο αυτό θα προβεί σε μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της απάντησής της, δήλωσε ότι στηρίζει αυτές τις προσπάθειες μεταρρύθμισης και αναδιάρθρωσης του ελληνικού συστήματος υγείας.

Ως συμπέρασμα τώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατέστησε γνωστό ότι στο πλαίσιο του διαλόγου με τις ελληνικές αρχές, θα συνεχίζει να εκφράζει κάθε ενδεδειγμένη ανησυχία για τη δημόσια υγεία προς υποστήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα!

Με βάση τώρα τα ανωτέρω, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφάσισε, και η απάντηση της απόφασης ήρθε όπως προελέχθη 10 έτη μετά την έγγραφη αναφορά των τότε Δημάρχων, να περατώσει την εξέταση και να κλείσει το φάκελο…

ygeia 103

ygeia 104

Έναν «φάκελο» ωστόσο γεμάτο, με τους δυναμικούς αγώνες και τις αθρόες κινητοποιήσεις που είχαν κάνει οι Παριανοί πολίτες το Φεβρουάριο ειδικά του 2013, σε Πάρο και Αθήνα, για ένα τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα στο οποίο μπαίνει «ταφόπλακα» καθώς φαίνεται και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης….

Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι, σας παρουσιάζουμε τα  (9) βίντεο (play list)  των κινητοποιήσεων του παριανού λαού τότε, το 2013…

ygeia 105

ygeia 106

ygeia 107

ygeia 108

ygeia 109

ygeia 110

ygeia 111

ygeia 113

ygeia 114

ygeia 115

ygeia 116

ygeia 117

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos