Πάρος: Αυτές είναι οι προτάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πάρου

08 Απριλίου 2024 19:28

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρών, συγκάλεσε πρόσφατα προς ενημέρωση τα μέλη του συλλόγου και τους κατοίκους της περιοχής των Καμαρών, προκειμένου να εισφέρουν τις προτάσεις τους σχετικά με το νέο Τοπκό Πολεοδομικό Σχέδιο Πάρου, όπως αιτήθηκε από το Δήμο Πάρου.

Οι προτάσεις συνοψίζονται στη διατήρηση και προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, με περίληψη στο υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Πάρου. όλων των φυσικών και πολιτιστικών – ιστορικών μνημείων της περιοχής των Καμαρών μέσα στο πλαίσιο της τοπικής αγροτικής και οικιστικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα:

α) Την οριοθέτηση των θεσπισθέντων οικισμών που προβλέπονται στο υπάρχον Γ.Π.Σ. Πάρου.

β) Έργα διασφάλισης των υδάτινων πόρων, των φυσικών πόρων και των τεχνητών, όπως μικρά φράγματα ανασχέσεως και δεξαμενές συλλογής όμβριων υδάτων από τις στέγες κτισμάτων.

 γ) Τόσο το πνεύμα του υπό οριοθέτηση οικισμού όσο και οι εκτός σχεδίου πόλεως υπό κατασκευή οικοδομές, να εντάσσονται στην παραδοχή της πρώτης γενικής παραγράφου του παρόντος κειμένου.

δ) Καθαρισμός ρεμάτων όμβριων υδάτων και μέτρα προστασίας των περιορισμένων φυσικών υδάτινων πόρων.

 ε) Πρόβλεψη δασικής ανάπτυξης από φυτά μη υδροχαρή και μη πυρόπληκτα που φύονται στο βραχώδες ανάγλυφο του τοπίου της περιοχής. Επίσης στο φυσικό βραχώδες αυτό τοπίο, να μην επιτρέπονται δραστηριότητες που προκαλούν προβλήματα στην πανίδα και στη χλωρίδα που αναπτύσσεται στο περιβάλλον αυτό, όπως παραδείγματος χάριν δραστηριότητες σκοποβολής. Θα πρέπει να διαφυλαχθεί η άγρια πανίδα της Πάρου την οποία έχουμε ανάγκη.

ζ) Διατήρηση και διαφύλαξη του πλέγματος των υπαρχόντων αγροτικών οδών και διαφύλαξη και περίληψη στο υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο κατ΄ αρχάς του υπάρχοντος μονοπατιού Καμάρες – Πύργος – Σχίσματα – Κρεμμυδόβουνο – Βρυσάκια – Καμάρες και χάραξη νέων μονοπατιών όπως Καμάρες προς Κρεμμυδόβουνο – Περιβολάκια – Λιβαδερά – Κουκουναριές και λόφου αρχαιοτήτων Κουνάδου.

η) Ρύθμιση της ακατανόητης λογικής του Δήμου Πάρου ο οποίος άλλαξε τα όρια του οικισμού Παροικίας – Νάουσας, χωρίς βέβαια όπως όφειλε, να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα οι κατοικούντες κάτω ακριβώς από τις ανεμογεννήτριες (300 μέτρα) να μην απολαμβάνουν τα δικαιώματα που τους ανήκουν από την όχληση των ανεμογεννητριών και να τα απολαμβάνουν άλλο κάτοικοι που ζουν έως και 10 χιλιόμετρα μακριά από τις εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες. Οι ανεμογεννήτριες είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας και τα οφέλη τους έχουν μεταφερθεί στη Δημοτική Κοινότητα Παροικίας. Θα πρέπει στο νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Πάρου να ρυθμιστεί το θέμα αυτό.

θ) Προτείνουμε επίσης, με δεδομένο ότι ο παλαιός δρόμος που συνδέει την Παροικία με τη Νάουσα είναι αυτός που διέρχεται μέσω Καμαρών, να ισχύουν για τα ακίνητα που εφάπτονται επί της οδού, οι αυτές πολεοδομικές διατάξεις, δηλαδή 200 τετραγωνικά μέτρα οικοδομήσιμα στα 4 στρέμματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos