Πάρος: Στάχτες και αποκαϊδια άφησε πίσω της η φωτιά στο Πυργάκι – Από θαύμα σώθηκαν κατοικίες (Βίντεο)

23 Απριλίου 2024 18:56

Μαυρίλα, στάχτες, αποκαϊδια και ένα θλιβερό «πληγωμένο» τοπίο, άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πυργάκι το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου.

Μια μέρα μετά αντικρίζει κανείς χορτολιβαδική έκταση που κάηκε, αλλά και το καμένο μέρος του πανέμορφου πευκοδάσους, ενός πνεύμονα για την περιοχή βρισκόμενου πάνω σε λόφο.

Η φωτιά που επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των θυελλωδών νοτιάδων, στάθηκε ικανή να ελεγχθεί εξαιτίας της μεγάλης προσπάθειας και κινητοποίησης των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών του νησιού.

Ωστόσο, η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν αποφεύχθηκε και ένα μέρος του πευκόφυτου λόφου έγινε στάχτη. Από θαύμα, δεν κάηκαν σπίτια της περιοχής που βρίσκονταν κάτω ακριβώς από το λόφο. Και αυτό γιατί σήμερα που αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής, φάνηκε ότι σε αρκετές αυλές σπιτιών όπου εισέβαλαν οι πύρινες φλόγες, σήμερα είναι γεμάτες μαύρη στάχτη και αποκαϊδια.

Η πύρινη λαίλαπα που μανιασμένη ακολουθούσε τη φορά των τρελών ανέμων, «έγλειψε» τα σπίτια, μπήκε στις αυλές τους, και είναι ευχής έργον ότι παρά το γεγονός ότι  υπήρξε ορατός κίνδυνος να καούν περιουσίες, αυτές τελικά σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

{https://youtu.be/85O1SqyfI54}

fotia pyrgaki 301

fotia pyrgaki 302

fotia pyrgaki 303

fotia pyrgaki 304

fotia pyrgaki 305

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos