Πάρος: Περίλαμπρος και εντυπωσιακός ο στολισμός του Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής για την Κυριακή των Βαΐων (Βίντεο)

27 Απριλίου 2024 17:31

Ελπιδοφόρα και χαρμόσυνη η εορτή της Κυριακής των Βαϊων, τιμάται από την Εκκλησία μας με λαμπρότητα και εξέχουσα υμνολογία, σε ανάμνηση της χριστιανικής παράδοσης της θριαμβευτικής εισόδου του Θεανθρώπου στα Ιεροσόλυμα πριν την έναρξη της Εβδομάδας των Παθών, με το πλήθος των Ιουδαίων να ζητωκραυγάζει «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Στην Πάρο, την Κυριακή 28 Απριλίου, ημέρα της Κυριακής των Βαΐων, ο επιβλητικός και ιστορικός παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, έχει ήδη στολιστεί για να υποδεχτεί τη χαρμόσυνη ημέρα από το Σάββατο ήδη του Λαζάρου.

Το ιερό στολίδι του νησιού, κοσμούν μοναδικά Βάγια, δηλαδή φύλλα δάφνης δεμένα σε περίτεχνες συνθέσεις και χειροτεχνημένα κομψοτεχνήματα σε σχήμα σταυρού.

Ο μεγαλοπρεπής στολισμός του ναού, υποβάλλει με τη λαμπρότητά του το γιορτινό μήνυμα της ημέρας κατά την οποία οι πιστοί της Πάρου θα συρρεύσουν σε αυτόν για να μετάσχουν στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, στο τέλος των οποίων θα μοιραστούν Βάγια που έχουν ευλογηθεί.

{https://youtu.be/2eBen5wCOTQ}

ekatontapyliani vaion23 101

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/2079268665787509}

ekatontapyliani vaion23 102

ekatontapyliani vaion23 103

@parianostypos Πάρος: Μεγαλειώδης ο λαμπρός στολισμός του Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής - Χαρμόσυνο το μήνυμα της Κυριακής των Βαϊων #παρος #νησιά #κυκλάδες #διακοπές #εκατονταπυλιανλη #πάσχα ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

ekatontapyliani vaion23 104

ekatontapyliani vaion23 105

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos