Παραιτούμαι από σήμερα από τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Κ.Υ. Πάρου

26 Ιουλίου 2011 11:36

παραμένοντας στο εξής απλός ιατρός – υπάλληλος, πιστός στο καθήκον και στην κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου.

Αεροσκάφος του Βελέντζειου Ιδρύματος και απάντησή σας

Σχετ:

1. Υπ' αριθ. πρωτ: 7038/5.7.2011 έγγραφη αναφορά μου με θέμα «Αεροσκάφος του Βελέντζειου Ιδρύματος»

2. Από 22.7.2011, ώρα: 23:00, κατά προτεραιότητα δημοσίευση της απάντησή σας σε blog, πριν παραληφθεί από τον Ε.Δ του Κ.Υ. Πάρου (Σημειωτέον σε εμένα δεν έχει φθάσει ακόμα)

3. Υπ' αριθ. 150/2005 ομόφωνη απόφαση – γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία εκτός των άλλων αποφαίνεται ότι το εν λόγω υγειονομικό αεροσκάφος δύναται να χρησιμοποιείται : «μόνο υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση των οδηγιών και εντολών του ΕΚΑΒ»

(Το περιεχόμενό της πληροφορήθηκα από δημοσίευμα στις 22.7.2011 και ώρα 23:00 και όχι από εσάς όπως έπρεπε και μου είχε αναφερθεί)

4. Το υπ' αριθ. πρωτ: 407/11.10.2007 έγγραφο του Κ.Υ. Πάρου (με υπογραφή κ. Γ. Τζανίδη – πρώην Επιστημονικού Διευθυντή). Αναφέρεται και συμφωνεί με την ανωτέρω απόφαση του ΝΣΚ.

5. Το υπ' αριθ. πρωτ: Υ4δ/Γ.Π. οικ. 80100/27.7.2005 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας. Αναφέρεται και συμφωνεί με την ανωτέρω απόφαση του ΝΣΚ

6. Το υπ' αριθ. πρωτ: 204/4.4.2008 έγγραφο του πρώην Επιστημονικού Διευθυντή του Κ.Υ. Πάρου, κ. Δ. ΞΑΝΘΗ. Αναφέρεται σε προβλήματα και αδυναμίες σχετικά με το εν λόγω θέμα.

7. Το υπ' αριθ. πρωτ: 115/3.3.2008 υπόμνημα ιατρών του Κ.Υ. Πάρου σχετικά με τις διακομιδές

8. Το έντυπο του «Βελέντζειου Ιδρύματος», με τίτλο : «ΕΝΤΟΛΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ», το περιεχόμενο του οποίου σας ζήτησα να τύχει σοβαρής νομοτεχνικής επεξεργασίας, με την παρατήρηση ότι δεν αναφέρεται καθόλου στο ΕΚΑΒ, ενώ αφορά και δήλωση, απαλλαγής από κάθε είδους ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης και της αμέλειας, του Βελέντζειου Ιδρύματος.

9. Το ήδη σχεδιασμένο από το παρελθόν, έντυπο «Ενεργοποίησης κρατικού αερολιμένα Πάρου», που φέρεται ως έγγραφο του Κ.Υ. Πάρου (χωρίς δική μας έγκριση και χωρίς καμία αναφορά στο ΕΚΑΒ, ως ο νόμος ορίζει), ενώ θα πρέπει σύμφωνα και με την απόφ: 150/2005 του ΝΣΚ να είναι διαδικασία που χειρίζεται και συντονίζει από την αρχή έως το τέλος το ΕΚΑΒ και μόνο

Κύριε Διοικητά,

Κατ' αρχάς θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου, τόσο επί του διαδικαστικού, όσο και επί του ουσιαστικού τρόπου (επί του περιεχομένου) με τον οποίο αντιμετωπίσατε την από 5.7.2011 έγγραφη αναφορά μου (βλ. υπ' αριθ. 2 ανωτέρω σχετικό).

Ουσιαστικά υιοθετήσατε τις απόψεις και τα επιχειρήματα του Βελέντζειου Ιδρύματος (που είναι ΝΠΙΔ), φθάνοντας κατά τη γνώμη μου στο σημείο να υπερασπίζεστε διαδικασίες πλήρους «απαλλαγής του από κάθε είδους ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης και της αμέλειας ........» !!, πράγμα ασυμβίβαστο με το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο χαρακτήρα του φορέα που εκπροσωπείτε.

Με την ως άνω απάντησή σας (βλ. υπ' αριθ. 2 ανωτέρω σχετικό) φαίνεται καθαρά ότι υιοθετείτε και τη διαδικασία εκείνου του εντύπου

(Βλέπετε σχετικό – πάγιο έντυπο του Βελέντζειου Ιδρύματος με τίτλο: «ΕΝΤΟΛΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ», το οποίο σας έχω θέσει υπόψη και στο οποίο δεν μνημονεύεται καν ούτε προβλέπεται να προσυπογράφεται αρμοδίως η επιβαλλόμενη εκ του νόμου, κατά περίπτωση, πράξη ανάληψης ευθύνης συντονισμού αεροδιακομιδής ασθενούς εκ μέρους του ΕΚΑΒ, ως ο νόμος και η υπ' αριθ: 150/2005 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. ορίζουν.)

βάσει του οποίου το Κ.Υ. Πάρου και όχι ο αρμόδιος κατά νόμο Κρατικός φορέας (ΕΚΑΒ) καλείται να δίνει με υπογραφή ιατρού μας , εντολή «ενεργοποίησης κρατικού αερολιμένα» για πτήση του Α/Φ του Βελέντζειου Ιδρύματος προς αεροδιακομιδή ασθενούς, παρά την αντίθετη προς τούτο ρητή νομική διάταξη και την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., που αναφέρει ότι : «η με ιδιωτική πρωτοβουλία μεταφορά ασθενών δεν αποτελεί απαγορευμένη δραστηριότητα, επιβάλλεται όμως να τεθεί υπό τον συντονισμό του κατ' αποκλειστικότητα ασκούντος την αρμοδιότητα αυτή, δημόσιου φορέα του ΕΚΑΒ» και έχει γίνει αποδεκτή με το υπ' αριθ. 5 ανωτέρω σχετικό του Υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον των ανωτέρω είναι νομίζω ευδιάκριτα στην απάντησή σας συγκεκριμένα αλληλοσυγκρουόμενα σημεία, όπως για παράδειγμα η αναφορά σας (στην δεύτερη παράγραφο της πρώτης σελίδας του εγγράφου σας), όπου ορθώς αναφέρετε την υπ' αριθ: 150/2005 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., που παραπέμπει στον συντονισμό, κλπ, του ΕΚΑΒ, αλλά αμέσως παρακάτω υιοθετείτε τα εντελώς αντίθετα, όπως στην τέταρτη παράγραφο της πρώτης σελίδας, όπου επικαλείστε το προφανώς μη σύννομο έγγραφο του ΕΚΑΒ (αριθ. πρωτ: 35538/2007), όσον αφορά τη φράση: «χωρίς την παρέμβαση του ΕΚΑΒ», καταλήγοντας έτσι στην ακύρωση της αρχικής τοποθέτησής σας και της έως σήμερα γνωστής διαδικασίας κατά την οποία «Η μεταφορά των βαριά ασθενών με ναυλωμένα αεροπορικά ή πλωτά μέσα επιτρέπεται μόνο διαμέσου του ΕΚΑΒ ή των παραρτημάτων του .....» και όχι χωρίς αυτό όπως μου υποδεικνύετε.

Κατά τα άλλα κύριε Διοικητά ισχύουν όσα σας έχω αναφέρει στην από 5.7.2011 αναλυτική αναφορά μου το περιεχόμενο της οποίας υπερασπίζομαι ως δημόσιος λειτουργός κατά νόμο, μην μπορώντας να ακολουθήσω τις εκ μέρους σας προτεινόμενες μη σύννομες διαδικασίες στα θέματα διακομιδής ασθενών.

- Επειδή όμως, όπως σας έχω ήδη ενημερώσει υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση το κύρος της υπηρεσίας και τους εργαζόμενους σ' αυτήν, χωρίς να ανέχομαι οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση προσβολή της προσωπικότητάς μου ή εκβίαση, ως εργαζόμενος, Έλληνας πολίτης και επιστήμονας.

- Επειδή, όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, με αφήνουν αδιάφορο οι όποιες αντιπαλότητες ιδιωτικών ή άλλων συμφερόντων και οι σκοπιμότητες (πολιτικές, προσωπικές, κλπ) των οποιονδήποτε, αφού πάντα κινούμε με βάση τον νόμο και την διάφανη εξυπηρέτηση των πολιτών.

(Βλέπετε σχετικό – πάγιο, τυποποιημένο έντυπο που προφανώς έχει κατασκευαστεί από το Βελέντζειο Ίδρυμα με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ», το οποίο σας έχω θέσει υπόψη, χωρίς και αυτό να προσυπογράφεται ούτε καν να μνημονεύει την κατά περίπτωση πράξη ανάληψης ευθύνης συντονισμού αεροδιακομιδής ασθενούς εκ μέρους του ΕΚΑΒ, ως ο νόμος και η υπ' αριθ: 150/2005 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. ορίζουν.)

- Επειδή, σε κάθε περίπτωση είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου απέναντι στις βάναυσες, συκοφαντικές και απαξιωτικές επιθέσεις που δέχομαι ιδίως το τελευταίο διάστημα, χωρίς η προϊστάμενη υπηρεσία μου να ευαισθητοποιείται και να με καλύπτει.

- Επειδή, νιώθω συνολική απαξίωση και από εσάς προσωπικά, αφού ουσιαστικά αγνοήσατε και αποσιωπήσατε όσα σημαντικά σας υπέβαλλα με αναφορά μου από τον Απρίλιο του 2011, σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Πάρου, εντοπίζοντάς σας και δημοσιευμένα ντοκουμέντα με συγκεκριμένες, επίσημες και επώνυμες καταγγελίες πάνω σε ζητήματα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης που επιβαλλόταν άμεσα να ελεγχθούν αρμοδίως (βλ. την από 4.9.2010 δημόσια πρωτοσέλιδη συνέντευξη του παραιτηθέντος Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, σε τοπική εφημερίδα:  με τίτλο: «Νίκος Φραγκούλης, χρήματα του Βελέντζειου δόθηκαν σε αλλότριους σκοπούς – Διοικητικός υπάλληλος έταζε λεφτά !»

- Επειδή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, της μη προστασίας μου εκ μέρους της Προϊσταμένης μου Αρχής και της μη αναγνώρισης των προσπαθειών μου (όταν μάλιστα το Κ.Υ. Πάρου στερείται για άγνωστους σε εμένα λόγους Διοικούσας Επιτροπής), δεν είναι δυνατή η συνεργασία μας.

Σας γνωστοποιώ ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο σας, παραιτούμαι από σήμερα από τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Κ.Υ. Πάρου, παραμένοντας στο εξής απλός ιατρός – υπάλληλος, πιστός στο καθήκον και στην κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου.

Παράλληλα δηλώνω ότι παραιτούμαι και από τις Δημοτικές Επιτροπές στις οποίες συμμετέχω (Επιτροπή υγείας και Επιτροπή Μεταναστών), επιλέγοντας τη σιωπή, που πιστεύω θα αποτελέσει τον εκ μέρους μου ηχηρό λόγο, απάντηση στην πολιτική μιζέρια των πελατειακών σχέσεων που πάντα απεχθάνομαι ως άνθρωπος των καλών προθέσεων και της άδολης προσφοράς.

Παραμένω στη διάθεση των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, στους οποίους κοινοποιώ το παρόν, για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή

Ανδρόνε Γκάμπριελ

Καρδιολόγος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos