Διαμαρτυρία 35 κατοίκων της Πάρου

22 Ιουλίου 2013 10:56
Διαμαρτυρία κατοίκων προς το Δήμου Πάρου και την Περιφέρεια για κακοτεχνίες στην ασφαλτόστωση του δρόμου Παροικίας - Νάουσας - Λευκών

«Την 21η Ιουνίου 2013 ολοκληρώσατε ακόμα μια ασφαλτόστρωση, την Τρίτη κατά σειρά τα τελευταία χρόνια επί της οποίας βρίσκεται ιδιοκτησία ή επιχείρησή μας.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα από τη διασταύρωση Ναούσης – Λευκών έγινε βιαστικά και κακότεχνα, με επάλληλες στρώσεις αφού δεν απομακρύνθηκε κανένα προηγούμενο στρώμα ασφάλτου που ήδη είχαν υπερυψώσει το επίπεδο του δρόμου.

Συνέπεια της παραπάνω ασφαλτόστρωσης ήταν (πέρα από το να επιχωθούν τα καπάκια των φρεατίων) να υπερυψωθεί ο δρόμος επιπλέον 15 εκατοστά, να καταχωθούν τα ρείθρα στις άκρες τους από όπου αποχετεύονται τα όμβρια νερά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα όμβρια νερά, στο υποτιθέμενο πεζοδρόμιο, αφού δεν είχε άλλη διέξοδο διαφυγής. Στα παραπάνω συνέβαλε και το γεγονός ότι τα υποτιθέμενα πεζοδρόμια που έχουν απομείνει, να είναι κατώτερα του οδοστρώματος.

Είναι βέβαιο ότι με τις πρώτες βροχές τα νερά θα οδηγούνται μέσα στις ιδιοκτησίες που βρίσκονται δίπλα στο δρόμο και τα υπόγεια που βρέθηκαν τώρα στο ίδιο ή κάτω από το επίπεδο του υπερυψωμένου δρόμου. Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν βιαστικά υπό τις έντονες διαμαρτυρίες ιδιοκτητών και επιχειρηματιών, που κανείς δεν εισάκουσε.

Επειδή, είναι βέβαιο ότι τα όμβρια, που στην περιοχή μας κατεβαίνουν και από το δρόμο των Λευκών, θα μπουν σε υπόγειες ιδιοκτησίες μας και, όπου υπάρχει ράμπα, θα πλημμυρίσουν τα υπόγειά μας.

Επειδή, μετά από τρεις ασφαλτοστρώσεις δεν υπάρχει στις ιδιοκτησίες μας άλλη υψομετρική διαφορά, ούτε άλλος τρόπος εκτροπής των ομβρίων, ώστε να προστατευθούν οι ιδιοκτησίες μας και να αποτρέψουμε την αναμενόμενη ζημιά μας.

Καλούμε το Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια να αποκαταστήσουν άμεσα τη σοβαρή κακοτεχνία που έπραξαν, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο των ιδιοκτησιών που βρίσκονται πλησίον του δρόμου.

Σε περίπτωση άρνησή σας, επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε με κάθε νόμιμο τρόπο κατά του Δήμου Πάρου και Περιφέρειας προς αποκατάσταση των αρχικών επιπέδων και πλήρη αποζημίωσή μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos