Δήλωση του Α. Δαβανέλου, μέλους της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

27 Φεβρουαρίου 2013 16:26

Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται επί τέσσερα χρόνια αδιάκοπα, με τη λογική του πειραματόζωου, από τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές των διαδοχικών κυβερνήσεων της εθνικής υποτέλειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Η λαϊκή αντίσταση, μέρα με τη μέρα ενδυναμώνεται και ακυρώνει στην πράξη, τόσο τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη μετατροπή της χώρας σε μια μόνιμη αποικία χρέους, όσο και το κλίμα του τρόμου και των ψευτοδιλημμάτων, με τα οποία εξασφαλίστηκε η οριακή επικράτηση των μνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, διολισθαίνει συνεχώς σε έναν αντιδημοκρατικό, αυταρχικό κατήφορο. Έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή τη δοκιμασμένη με επιτυχία από την δεκαετία του ΄70 στη γειτονική μας Ιταλία, «στρατηγική της έντασης», με την οποία θέλει να διαμορφώσει ένα τεχνητό κλίμα κοινωνικής πόλωσης και πολιτικής βίας, στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και την Αριστερά, «κλείνοντας το μάτι» παράλληλα, στη φιλοναζιστική Χρυσή Αυγή. Νομίζει ότι έτσι θα ανασυστήσει συνολικά τον κεντροδεξιό χώρο για να ανακοπεί η αυξανόμενη λαϊκή δυναμική.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της Πάρου, απέδειξαν πρόσφατα, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους για την υπεράσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας, ότι ΕΝΩΜΕΝΟΙ, θα συνεχίσουν τον αγώνα για να αποκρούσουν τις συνέπειες των πολιτικών των Μνημονίων, οι οποίες αποτυπώνονται καθημερινά στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στον οικονομικό μαρασμό των επαγγελματιών, των μισθωτών και συνταξιούχων, των ανέργων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της Πάρου, ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΤΖΕΝΤΑ! Σ΄αυτή την ατζέντα προτεραιοτήτων, δεν υπάρχει ούτε η πολιτική βία, αλλά ούτε ο φόβος. Σ΄αυτή την ατζέντα, δεν υπάρχει ούτε η πολιτική μισαλλοδοξία, ούτε ο ρατσισμός και ο πολιτικός πρωτογονισμός. Σε όσους επιχειρήσουν να ανασύρουν στην Πάρο τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα και τις χουντικές πρακτικές επίδειξης δύναμης, θα απομονωθούν επιδεικτικά! Οι παριανοί πολίτες, από τη Δημοτική Αρχή μέχρι τον τελευταίο πολίτη του νησιού, οφείλουν να αποδείξουν την ακλόνητη πίστη τους στη δημοκρατική νομιμότητα και την διάθεσή τους για περιφρούρηση των ομαλών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Με ψυχραιμία, σθένος και περηφάνια που την αντλούν από την ιστορία τους.

Το βλέμμα του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Νικόλα Στέλλα, μας παρακολουθεί και μας καθοδηγεί άγρυπνο από τη Μάρπησσα.

Πάρος, 27/2/2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos