Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

30 Σεπτεμβρίου 2013 03:14

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο δεύτερο θέμα του περιφερειακού συμβουλίου που γίνεται 30/9 στην Πάρο και που αναφέρεται στα προβλήματα υγείας, αντί των αναγραφόμενων

εισηγητών Κ. Μπιζά και Π. Τζανακόπουλου, ο φάκελος περιείχε σχετική εισήγηση με εισηγητή τον Κώστα Αργουζή, μέλος του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου για την Υγεία.

Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς από την εισήγηση αυτή τις ανιστόρητες αναφορές για τον αγώνα των παριανών εδώ και τρία χρόνια, τις απόψεις σχετικά με τις αιτίες της καταρράκωσης της Δημόσιας υγείας στα νησιά μας και την χώρα, τις πολιτικές αυταπάτες που καλλιεργούνται από το κείμενο σχετικά με τον ρόλο της κυβερνητικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέλος να αναδείξει ότι αντικειμενικά αυτές οι απόψεις βάζουν πλάτη στήριξης στη πολιτική που διατείνονται ότι κριτικάρουν και πολεμούν. Δεν θα το κάνουμε αυτή την στιγμή.

Το βέβαιο όμως είναι ότι αυτές οι «θέσεις» δεν απηχούν τις θέσεις του συντονιστικού, είναι σε αντίθεση με το ψήφισμα της 14/12/12 που αποτελεί την ομόθυμη θέση του παριανού λαού.

Κανείς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από το συντονιστικό να εισηγηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, πολύ περισσότερο όταν η εισήγηση αυτή εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Αν ο Κ. Αργουζής ήθελε να αποδεχθεί την πρόσκληση των Μπιζά- Τζανακόπουλου ως μέλος του συντονιστικού και όχι ως πρόσωπο μπορούσε και όφειλε να ενημερώσει το συντονιστικό, πράγμα που δεν έγινε. Προκαλεί δε τη νοημοσύνη όλων μας το γεγονός ότι η εισήγηση του Κ .Αργουζή βρίσκεται στο φάκελο του περιφερειακού συμβουλίου από την Πέμπτη και αποστέλλεται σε μέλη του συντονιστικού για να πουν την άποψη τους το Σάββατο !!!

Η στάση αυτή είναι καταδικαστέα και αφήνει ερωτηματικά για αυτούς που στα λόγια τελικά φαίνεται να κόπτονται για την «ενότητα του παριανού λαού», αλλά με τις πράξεις τους την υποσκάπτουν . Είναι βέβαιο ότι το συντονιστικό άμεσα πρέπει να ασχοληθεί και με το ζήτημα αυτό.

Το κίνημα του παριανού λαού που με συνέπεια εδώ και τρία χρόνια διεκδικεί τα δικαιώματα του στην δωρεάν, δημόσια υγεία δεν είναι μικρή υπόθεση για να υποτάσσεται σε ισορροπίες, σε σκοπιμότητες, σε προσωπικές επιδιώξεις ή τα ενδεχόμενα πολιτικά παιχνίδια οποιουδήποτε και για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Πάρος 30/9/2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos