Πάρος: Μάρκος Κωβαίος - Πρόσω Ολοταχώς...

06 Οκτωβρίου 2023 02:21

Σε ένα νησί που μεγαλώσαμε και ζήσαμε, με απλά, όμορφα που μας χάρισαν ανάσες και γεύσεις ζωής!!!

Εδώ, που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, παίξαμε, αγγίξαμε το χώμα, νιώσαμε την αύρα της θάλασσας, με φουρτούνες, με μπονάτσες... κάπου ΕΔΩΙ ΑΝΗΚΕΙ Η ΨΥΧΗ Μας! Πέρασαν πολλοί Μεσσίες, ελάχιστοι ή μηδαμινοί αγάπησαν την Πάρο, γιατί όμως? Γιατί δεν μεγάλωσαν, δεν ποτίσθηκαν με την αλμύρα της θάλασσας, την ανέχεια των δύσκολων εποχών και τα απαγορευτικά ΑΠΟΠΛΟΥ, του χειμώνα...

O Μάρκος Κωβαίος, αν και γεννήθηκε στην Αμοργό, μεγάλωσε και πήγε Δημοτικό και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στην Πάρο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν Φυσικοθεραπευτής στην Πάρο. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος από το 2002, Αντιδήμαρχος το 2010, το 2014 & το 2019 εξελέγη Δήμαρχος Πάρου. Έζησε βίωσε, την αδιαφορία των Κρατικών Υπηρεσιών. Κατάφερε όμως, να βελτιώσει τις δομές του νησιού ώστε να γίνει ένα νησί με ανθρώπινο πρόσωπο και παράλληλα να αναπτυχθεί οικονομικά ο τομέας του τουρισμού και ο πρωτογενής τομέας, πάντα με γνώμονα το σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον και στον άνθρωπο με ποιότητα και σιγουριά.

Δεν ήταν ο Μεσσίας ή ο Λάτρης της Εξουσίας, μαζί με τα λάθη του ήταν και είναι, Ο Παριανός Πατριώτης που τον ενώνει, ο τόπος με τους ανθρώπους του. Με τα προβλήματα της Καθημερινότητας μας, τα Ήθη και τα Έθιμα μας, τους Παππούδες μας, την Θρησκεία μας, το Βαθύ Γαλάζιο του Αιγαίου μας, που το αγκαλιάζει το γαλάζιο του ουρανού μας, με τα ηλιοβασιλέματα του.

Ο Μάρκος ΚΩΒΑΙΟΣ, δεν είχε το κληρονομικό δικαίωμα της εξουσίας, ήταν είναι και θα είναι η αγωνιζόμενη ήρεμη δύναμη της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης. Με μια διαφορά όμως, από την επόμενη των εκλογών, δεν είναι η μεμονωμένη Δύναμη, αλλά Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ για ΌΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΑΝΕΣ....

Ο Μάρκος ΚΩΒΑΙΟΣ, δεν είναι Μνημόνιο των Δήθεν Προθύμων της Προσφοράς και Ανάπτυξης. Είναι, η Επιμονή Στην Πράξη και η Αλήθεια της Παριανής πραγματικότητας.

Ο Μάρκος ΚΩΒΑΙΟΣ, αποτελεί πρότυπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης εδώ και 21 χρόνια, με πράξεις και με έργα. Με έργα, που δεν πρέπει να μπουν σε φάση Ανασφάλειας, Οπισθοδρόμησης και Αβεβαιότητας.

Επίσης, επισημαίνω ότι: Ο άνθρωπος ως λογικό ων είναι, υποκείμενο υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, πόσο μάλλον ο Αιρετός που εκπροσωπεί ή επιλέγεται από κάποιες κοινωνικές ομάδες ή Οικογένειες. Υπερτονίζοντας, την βασική υποχρέωση και το υπέρτατο δικαίωμα του ψηφοφόρου, που είναι να ψηφίσει. Η αδιαφορία μέσω της αποχής του, από τις εκλογές κοστίζει κοινωνικά και σήμερα πλέον, προσωπικά στην ομαλή επιβίωση του.

Ο Δήμος και οι 27 Αιρετοί έχουν Υποχρεώσεις και Δικαιώματα δηλαδή Αρχές. Οι Αρχές, που επιβάλλεται να διέπουν τις Υπηρεσίες του Δήμου είναι: Νομιμότητα, Διαφάνεια, Πληροφόρηση, Συμμετοχή του Δημότη και Διαβούλευση, Φιλικότητα, Αμεροληψία, Χρηστή και Αδιάφθορη Διοίκηση, Ανταπόκριση στις Ανάγκες των Δημοτών, Προάσπιση του Δημότη με Κοινωνικοοικονομικά Κριτήρια.

Τέλος, Διερωτώμαι κυρίως για τους Λάτρεις του κομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:

1. Ποιοι τιμούσαν και εκτιμούσαν την ψήφο μας?

2. Ποιοι προάσπισαν το συμφέρον του παριανού λαού και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα?

3. Ποιοι είχαν αξίες, ιδανικά και οράματα προσφοράς στον τόπο, με ειλικρίνεια λόγων και αξιοπιστία πράξεων?

4. Ποιοι ενέπνευσαν εμπιστοσύνη λεχθέντων με τα πεπραχθέντα τους, για να ξεφύγει κόσμος από τον γκρεμό της ματαιοδοξίας της κοινωνικής του ζωής και να κολυμπήσει στο αιγαίο της αισιοδοξίας και της κοινωνικής συνέπειας που εκφράζουν οι κοινωνικοί λειτουργοί εκπρόσωποι του παριανού λαού?

Συνεπώς, Τώρα που έρχεται η ώρα της κρίσης, πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε:

Ένα νησί διαιρεμένο σε μικροσυμφέροντα, διχασμένο σε σημείο που να είναι, σύνολο ατομικών μικροφιλοδοξιών, με ετεροκλητα σχήματα και απόψεις?

Ή

Ένα ζωντανό νησί, με εξέλιξη στον 21 αιώνα, ενεργό ρόλο στην κοινωνία που θα διατηρεί τις επόμενες γενεές στα σπλάχνα του δίχως να μεταναστεύουν.... παρά μόνο για συλλογή γνώσεων και εμπειριών?

Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας λαϊκός θεσμός και επιβάλλεται να βρίσκεται με την πλευρά της κοινωνίας, στην οποία ανήκει και την εξοφλεί με ανταποδοτικό τέλος. Οι ψηφοφόροι, πριν την νέα ετυμηγορία τους, πρέπει να αξιολογήσουν ποιος υπερασπίστηκε το θεσμό? ποιος υπερασπίστηκε τα δικαιώματά τους στο τόπο που ζουν? ποιός υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους και τους άνεργους?

Όλοι μαζί Ενωμένοι με Σχέδιο, για μια Πάρο που επιμένει στην Πράξη, με Ποιότητα και Σιγουριά.

Με Δήμαρχο Ακμαίο, τον Μάρκο ΚΩΒΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΠΑΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΑΝΕΣ όπως ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ....

Με Έναν Δήμαρχο που Κοιτάζει τον Ψηφοφόρο, που τον εξέλεξε-ανέδειξε με Ευθύτητα και Ειλικρίνεια στα Μάτια...!!!

Γιώργος Δεκάριστος του Ευαγγελου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Μάρκος ΚΩΒΑΙΟΣ, Η Πάρος, Μπροστά με Ποιότητα και Σιγουριά

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos