Πάρος: Σύγχυση... Copy paste η ομιλία Μπιζά από το πρόγραμμα του Κωβαίου;

06 Οκτωβρίου 2023 14:41

Παρακολούθησα προ ημερών , μαζί με αρκετούς συμπολίτες μας, την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Μπιζά.

Θεώρησα ότι ως υπεύθυνος πολίτης που δεν διακρίνεται για τον φανατισμό του να πάρω μια συνολική γεύση από όσα υποστηρίζουν ή, έστω, υπόσχονται εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο μου. Και δεν σας κρύβω ότι τους άκουσα και θα τους ακούω όλους μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Ωστόσο, ακούγοντας τον νυν Έπαρχο και υποψήφιο Δήμαρχο, άρχισα να αναρωτιέμαι αν αυτός που έβλεπα και άκουγα ήταν ο αντίπαλος του Κωβαίου στη διεκδίκηση της Δημαρχίας. Και επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς, ειδικά με τα πολιτικά τερτίπια, μου μπήκαν «ψύλλοι στ’αυτιά» σκέφτηκα, λες ο Μάρκος να έγραψε την ομιλία του Μπιζά? Άκουγα έργα που υποσχόταν ο κατά τα άλλα αντίπαλός του για το master plan του λιμανιού, για το νοσοκομείο και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, για τα αλιευτικά καταφύγια, για τις πολιτιστικές δράσεις, για τα λατομεία, για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τον εναλλακτικό τουρισμό και λέω, δεν μπορεί, αυτός την έγραψε !

Μετά βέβαια μπερδεύτηκα, αυτή τη φορά για άλλο λόγο. Ο Μπιζάς μίλησε για τους δρόμους ακόμα και για τη σήμανση και αναρωτήθηκα, καλά αυτό δουλειά του Επάρχου δεν είναι ? Τι δεν καταλαβαίνω? Ο Περιφερειακός, ΣΒΑΚ, οι στάσεις των λεωφορείων στο λιμάνι, η διαχείριση των απορριμμάτων από διαβαθμικό φορέα της Περιφέρειας δεν είναι αρμοδιότητες του Επάρχου? Ο ίδιος που μίλησε για την υγεία τι έκανε ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ως Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου και για ποιο λόγο τελικά τον καθαίρεσε ο Περιφερειάρχης?
Δεν μπορεί, είπα. Ο Κωβαίος του έγραψε την ομιλία και αυτός, απλά τη διάβασε..

Λίγο με το θέμα των κοινόχρηστων παραλιών μπερδεύτηκα, γιατί από ότι ξέρω αυτό δεν είναι δουλειά κανενός Δήμου αλλά των φορέων που παραχωρούν και ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση. Και πάλι σκέφτηκα: κι αυτό παγίδα του Κωβαίου ήταν να του το βάλει στην ομιλία για να αποδείξει ότι ο ομιλητής που στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι εδώ γεννήθηκε και εδώ μεγάλωσε, μάλλον έχει χάσει σκηνές από το έργο.

Εκεί βέβαια που μπερδεύτηκα εντελώς ήταν με την αποστροφή του λόγου που είπε ότι η Πάρος είναι σε κρίσιμη καμπή γιατί μπορεί ο τουρισμός να έφερε χρήμα αλλά όχι και ποιότητα ζωής στους κατοίκους. Και αναρωτήθηκα, καλά, όταν ένας τόπος αναπτύσσεται, αυτό δεν αντανακλά στους ίδιους τους κατοίκους? Ποιοι ωφελούνται από την ανάπτυξη? Όταν πέφτει χρήμα από τον τουρισμό ή από όποιο τομέα βάζει μπροστά κάθε τόπος, δεν ωφελείται το εμπόριο, οι υπηρεσίες, γενικά η τοπική οικονομία? Δεν αναβαθμίζονται οι αξίες των ιδιοκτησιών, δεν πέφτει χρήμα για τα έργα που είναι αρμοδιότητα κάθε Δήμου να εκτελεί? Εκεί μάλλον ήταν γκάφα του Κωβαίου όταν έγραφε την ομιλία του Μπιζά…

Επειδή δεν ανήκω στους συνωμοσιολόγους , ειλικρινά δεν πιστεύω όσα έγραψα πιο πάνω, πέρα βέβαια από το γεγονός ότι ακόμα και αν ο Μπιζάς που γεννήθηκε και έζησε εδώ όπως είπε, μάλλον μπέρδεψε την Πάρο με άλλο νησί. Εκτός αν λόγω του συνθήματος του συνδυασμού του που μιλάει για Ενότητα, εννοούσε ότι καλώς έγιναν όσα έγιναν από τον Κωβαίο και απλά εκείνος φιλοδοξεί να είναι ο συνεχιστής του. Αυτό το δέχομαι. Αλλά τότε γιατί στο πρώτο συνθετικό του συνθήματος μιλάει για «Ευθύνη»? Και πώς νοείται αυτή? Από την ανάγκη να είμαστε ειλικρινείς απέναντι και στον αντίπαλο? Ή μήπως από την ανάγκη να ξέρουμε τι λέμε πριν βγούμε στον κόσμο για να διεκδικήσουμε την ψήφο του? Αυτά για να σοβαρευτούμε.

Μαρνίκας Κώστας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos