H K.O.B. Πάρου-Αντιπάρου του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Φλεβάρη στην Παροικιά

29 Φεβρουαρίου 2024 14:36

H K.O.B. Πάρου-Αντιπάρου του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Φλεβάρη στην Παροικιά.

Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι και οι μαθητές που οργάνωσαν την απεργιακή συγκέντρωση στάθηκαν συνεπείς στην υπόσχεση που έδωσαν ένα χρόνο πριν: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί».
Η απεργία, που σε όλη την Ελλάδα αναδείχτηκε ως μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, έστειλε μήνυμα ανυπακοής και κλιμάκωσης για όσα «καίνε» τη ζωή των εργαζόμενων και των νέων σήμερα : κόντρα στη συγκάλυψη των αιτιών του εγκλήματος στα Τέμπη, κόντρα στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες ζωές σαν κόστος, για την ακρίβεια που «στραγγαλίζει» το εισόδημα στα μισά του μήνα, για την κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας που στην Πάρο το ζούμε από πρώτο χέρι, για την υποβάθμιση των υποδομών, για τις συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην αγροτική παραγωγή, για το ξεπούλημα της παιδείας και την μετατροπή της σε ακριβό εμπόρευμα για λίγους.
Κοινή «μήτρα» όλων των παραπάνω είναι το ίδιο το κέρδος, η πολιτική που παίρνει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους. Για αυτό και εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Πάρο είπαν «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Οι αγώνες του λαού της Πάρου φαίνεται πως ενοχλούν τον Δήμαρχο, που έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση της Κυβέρνησης και της πολιτικής της. Στη τοποθέτηση του απέναντι σε εργαζόμενους απεργούς, μαθητές έριξε την ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη «στους ανθρώπους που δεν κάνουν καλά της δουλειά τους» στο ανθρώπινο λάθος δηλαδή ακολουθώντας κατά γράμμα το κυβερνητικό αφήγημα. Η αγωνία του Δημάρχου να αφαιρέσει το πολιτικό πρόσημο της χθεσινής διαμαρτυρίας δεν είναι τυχαία και δεν απορρέει από θέση σεβασμού της μνήμης των θυμάτων και των οικογενειών τους, που αναμφισβήτητα ο κος Μπιζάς θρέφει για αυτούς. Είναι η αγωνία του Δημάρχου να «πατρονάρει» τους μαθητές και τους καθηγητές για το τι «πρέπει» και τι «δεν πρέπει» να διεκδικούν
Η επίθεση προς το ΚΚΕ και δή η προσωπική επίθεση προς μέλη και στελέχη του, στόχευε τους συγκεντρωμένους μαθητές και τους εργαζόμενους, Με «μαστίγιο και καρότο» αποφάσισε η Δημοτική Αρχή της Πάρου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και την οργή της νεολαίας. Ο Δήμαρχος έκανε την επιλογή του. Στάθηκε απέναντι στους μαθητές και στους εργαζόμενους υποτιμώντας τα κίνητρα και τους λόγους που τους κινητοποιήσαν. Καλούμε το Παριανό λαό να καταδικάσει αυτή τη στάση του Δημάρχου, που έρχεται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα του νησιού μας
Το Κ.Κ.Ε. όπως πάντα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις κάθε απεργία, κάθε λαϊκή και μαθητική κινητοποίηση, κάθε αγωνιστικό σκίρτημα. Επιδιώκει να πρωτοστατεί και να εμπνέει τη σύγκρουση με τις συνέπειες της κυρίαρχης πολιτικής, να δείχνει έμπρακτα ότι ο εργαζόμενος λαός ενωμένος και βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του έχει τη δύναμη να σαρώσει το σύστημα που παράγει φτώχεια, ανασφάλεια, πόλεμο και «Τέμπη».
Το Κ.Κ.Ε. σέβεται το λαό που αγωνίζεται, τη νέα γενιά που σηκώνει κεφάλι. Χωρίς να διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με το τι ψήφισαν, θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Αυτός είναι ο δρόμος για την απόσπαση κατακτήσεων για το λαό σήμερα!!!

Πάρος 29-02-2024
Κ.Ο.Β. Πάρου-Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos