Ποίηση Γκάτσου σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου μάγεψε Νάουσα και Αντίπαρο

12 Ιουνίου 2012 10:29

Δυο βραδιές έκπληξη παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού το Σάββατο 9 στη Νάουσα και την Κυριακή 10 Ιουνίου στην Αντίπαρο.

 Η Χορωδία Νάουσας μετά από πολύμηνη προετοιμασία παρουσίασε με την διεύθυνση της μουσικού κας Φένιας Θεοφίλου, μια σειρά από τα καλύτερα ποιήματα του Νίκου Γκάτσου σε μουσική των μεγάλων μας Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου.

Η ορχήστρα με τους Παναγιώτη Μαθιέλλη στην κιθάρα, Κοσμά Μαρινάτο στο μπουζούκι, Μανώλη Δελέντα στο βιολί και Στέλιο Γιμελιάρη αρμόνιο, απέδωσε τα έντεχνα αυτά τραγούδια με το ήθος και το ύφος που άρμοζε στην περίπτωση. Την όλη εκδήλωση παρουσίασαν οι Πετρούλα Τζουμάκη και Υπαπαντή Ρούσσου, φιλόλογοι. Στη συγκέντρωση του υλικού συνέβαλε αποφασιστικά η ιστορικός Μαργαρίτα Μαλαματένιου ενώ στην προβολή του ήταν η Σοφία Αγγελοπούλου.

Το κοινό και στις δύο εκδηλώσεις σιγοτραγούδησε μαζί με την Χορωδία Νάουσας αγαπημένα τραγούδια που δεν πολυακούγονται σήμερα, που κυριαρχούν συνήθως άλλης ποιότητας τραγούδια. Τις εκδηλώσεις στήριξαν ο Δήμος Πάρου/Δημοτική Κοινότητα Νάουσας και ο Δήμος Αντιπάρου.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουνίου , στις 9μ.μ. στο Άσπρο Χωριό υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου Χωριού «Ατλαντίς».

Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά ο «Παριανός Τύπος». Ο σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κο. Τ. Σκαραμαγκά.

Πατήστε εδώ για να παρακoλουθήσετε τα βίντεο

Με τιμή για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos