Ανοικτό συνέδριο. 'H Ελλάδα Μπορεί' Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου

12 Ιουλίου 2012 10:57

Την Παρασκευή 13, Ιουλίου, 7.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί στις Λεύκες, η δεύτερη από μια σειρά επτά τριήμερων συναντήσεων, στα πλαίσια του συνεδρίου με θέμα 'Η Ελλάδα Μπορεί'.

Μια ανοικτή στο κοινό συνάντηση, με στόχο την συλλογή καινοτόμων προτάσεων διαφυγής από την κρίση.

Στόχος η ανάπτυξη και προαγωγή του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Πάρου, προκρίνοντας για υλοποίηση τις επικρατέστερες προτάσεις που θα παρουσιαστούν, τόσο από τους διακεκριμένους εισηγητές, όσο και από τους ενδιαφερόμενους για αυτόν τον υπέρτατο σκοπό, επαγγελματίες, επιστήμονες και απλούς πολίτες της Πάρου.

Το θέμα της δεύτερης ανοικτής συνάντησης είναι 'Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Παρασκευή,7.00 μμ, Κεντρικός Εισηγητής. Τσιδήμας Βασίλης,Οικονομικός Σύμβουλος. Θέμα συζήτησης: 'Η συμβολή της Βιομάζας στην τοπική ανάπτυξη'.

Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες από την πρωτοβουλία του Κινήματος ενάντια στους μεσάζοντες, στην διάθεση των αγροτικών προιόντων.

Σάββατο,7.00 μμ, Κεντρικός Εισηγητής, Αντωνόπουλος Νίκος, Διευθύνων Σύμβουλος Electro Solar,S.A. Θέμα συζήτησης :'Νεώτερες εξελίξεις στο χώρο των φωτοβολταικών, ως έξυπνη λύση για ιδιοκτήτες κατοικιών και μικρών τουριστικών μονάδων στην Πάρο.'

Επιπλέον ο κ. Γεωργακόπουλος Γιάννης, Area Manager Κυκλάδων,θα παρουσιάσει εμπειρίες από την εφαρμογή, εγκατάσταση και οφέλη των φωτοβολταικών στεγών, προσαρμοσμένων στις αρχές του νησιωτικού πλαισίου.

Κυριακή, 10.30 π.μ. Live συγγγραφή όλων των προτάσεων που ακούστηκαν στο διήμερο και που αρχικά προκρίνονται ως υλοποιήσιμες.

Καλούνται να συμμετάσχουν με απόψεις αλλά και προτάσεις οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων, οι εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Ειδική πρόσκληση στους νέους της Πάρου, εργαζόμενους ή φοιτητές, να παρακολουθήσουν και να συμβάλουν στις εργασίες των συναντήσεων, γιατί τελικά, αυτοί θα είναι οι φορείς εφαρμογής των καινοτόμων προτάσεων που θα προκύψουν.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επομένων συναντήσεων :

- 20-22 Ιουλίου

- 27-29 Ιουλίου

- 3-5 Αυγούστου

- 10-12 Αυγούστου

- 17-19 Αυγούστου

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos