Η Πάρος στον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου στην Σύρο

02 Νοεμβρίου 2012 21:14

Μια ωραία ιδέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγινε πραγματικότητα το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου στο εξαιρετικό Θέατρο

Απόλλων της Ερμούπολης. Το τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων με τον κο Δημήτρη Γρυπάρη αλλά και με την συμβολή της κας Μ. Ζωϊδου, διοργάνωσε βραδιά παραδοσιακών χορών για να τιμήσει την ιστορική επέτειο.

Συμμετείχαν από την Σύρο ο Σύλλογος Ηπειρωτών και το Λυκείου Ελληνίδων ενώ την Πάρο εκπροσώπησε το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων κας Χρ. Δενδρινού και ακολούθησαν χοροί και τραγούδια. Το Συγκρότημα της Πάρου παρουσίασε πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Οι παριανοί χορευτές και μουσικοί χόρεψαν με κέφι και ζωντάνια ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό και αποσπώντας τα εύσημα από επίσημους και μη για την απόδοσή τους. Το Συγκρότημα της Νάουσας έδειξε πως η μελέτη και παρουσίαση της παράδοσης που επί τόσα χρόνια πραγματοποιεί είναι στον σωστό δρόμο και έτσι βρίσκει την αναγνώριση από τους επίσημους φορείς των Κυκλάδων.

Οι χορευτές και μουσικοί του Συγκροτήματος ένιωσαν χαρούμενοι για τα πολλά συγχαρητήρια που έπαιρναν από όλους μετά το τέλος της εκδήλωσης που στην ουσία ήταν έπαινος και για όλη την Πάρο. Μουσικοί έπαιξαν οι Μαρουσώ Μενέγου βιολί, Παναγιώτης Μενέγος λαούτο, Φένια Θεοφίλου τουμπελέκι, Άννα Ρούσσου, τραγούδι.

Με τιμή για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos