Βάλτε το επιδόρπιο του πάθους στο τραπέζι σας! Απολαυστικό γλυκό φράουλα!

25 Απριλίου 2018 12:28

Τι να πρωτοπεί κανείς για το υπέροχο φρούτο της φράουλας! Συνώνυμο του πειρασμού και της πιο γλυκιάς απόλαυσης των αρχών του καλοκαιριού, συνδυάζεται με χίλιους δύο τρόπους αποτελώντας τον πιο αγαπημένο καρπό της ζαχαροπλαστικής δημιουργίας!

Ζουμερές, πορώδεις, εντυπωσιακού κόκκινου χρώματος και σε σχήμα καρδιάς, οι φράουλες αποτελούν το φρούτο του πάθους που τρώγεται πρώτα με… τα μάτια! Λίγοι μπορούν να τους αντισταθούν! Το ακαταμάχητο χρώμα και η μορφή τους, είναι χάρμα οφθαλμών! Διεγείρουν τη γευστική αίσθηση καθώς σκορπούν το υπέροχο φρουτένιο άρωμά τους, πριν ακόμα καλά - καλά τις δοκιμάσουμε!

Εκτός όμως από την αισθητική και γευστική σαγήνη τους, οι φράουλες περιέχουν έναν πραγματικό θησαυρό θρεπτικών συστατικών υψηλής διατροφικής αξίας. Πλούσιες σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, Α, Κ, και C, έχουν πολύτιμες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, τη μνήμη και το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμούν το διαβήτη, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, δυναμώνουν τα οστά, αποτρέπουν την τριχόπτωση, ωφελούν το δέρμα και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Εδώ και αιώνες χρησιμοποιήθηκαν άλλωστε ως φάρμακο στην παραδοσιακή ιατρική πρακτική, ενώ ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούνται ως συστατικό αρωμάτων και καλλυντικών.
Πλήθος γλυκών γευστικών πειρασμών περιλαμβάνει ως συστατικό τις φράουλες. Η λίστα με τα γλυκά φραουλένια εδέσματα είναι ατελείωτη, καθώς το φρούτο «παντρεύεται» αρμονικά με ποικίλα υλικά και γεύσεις. Ξεχωρίσαμε όμως ένα επιδόρπιο, εύκολο στην προετοιμασία του, που θα μας δώσει τη μοναδική γεύση της φράουλας στην πιο περιεκτική εκδοχή της! Και αυτό, δεν είναι άλλο από το γλυκό του κουταλιού φράουλα!

Απλό και νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό, είναι κατάλληλο για τα καλοκαιρινά μας κεράσματα και λαχταριστό για τα παιδιά μας, αλλά και για τα παιδιά κάθε ηλικίας!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή του:

 

Υλικά Συνταγής
1 κιλό μεγάλες φράουλες
ώριμες και γερές
1 κιλό ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Για το γλυκό φράουλα, πλένουμε πρώτα τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες.

Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση μαζί με τη ζάχαρη, σε στρώσεις (μία φράουλες – μία ζάχαρη). Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, περιχύνουμε με το κονιάκ.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι ή μεμβράνη και τις αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο, να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζουμε αν είναι αναγκαίο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει, σουρώνουμε τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει. Όταν γίνει αυτό, ξαναρίχνουμε μέσα τις φράουλες μαζί με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε όλο το γλυκό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.

Εγώ προτιμώ να το διατηρώ στο ψυγείο. Αφενός γιατί τρώγεται πιο ωραία παγωμένο και αφετέρου διότι η φράουλα είναι ευαίσθητο φρούτο και στην ψύξη συντηρείται καλύτερα. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, αυτό το γλυκό να το φτιάχνετε σε μικρές ποσότητες κι αυτό για να ελέγχετε καλύτερα το βρασμό του.

www.argiro.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos