ΝΒΑ: Απίστευτος Εμπίντ με 70άρα στη νίκη των Σίξερς επί των Σαν Αντόνιο Σπερς - Δείτε βίντεο

23 Ιανουαρίου 2024 14:07

Ο Καμερουνέζος σέντερ έγινε μόλις ο όγδοος παίκτης στην ιστορία του NBA που σημειώνει σε έναν αγώνα 70+ πόντους

Απίθανα πράγματα στη Φιλαδέλφια, με τον Τζοέλ Εμπίντ να σπάει τα κοντέρ και με 70 πόντους να οδηγεί τους Σίξερς στην νίκη (133-123) επί των Σπερς του Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

Ο Καμερουνέζος σέντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 70 πόντους, 18 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σκοράροντας παραπάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας του!

Όπως είναι φυσικό οι 70 πόντοι είναι πλέον το ρεκόρ καριέρας του Εμπίντ, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των Sixers του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με 68 πόντους, ενώ ήταν η πρώτη φορά μετά τον Άλεν Ίβερσον το 2005, ένας παίκτης της Φιλαδέλφεια σημείωσε 60 και πλέον πόντους.

{https://www.youtube.com/watch?v=9SjvZPFiDH0&t=538s}

Παράλληλα έγινε μόλις ο όγδοος παίκτης στην ιστορία του NBA, που σημειώνει σε έναν αγώνα 70+ πόντους, μετά τους Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Κόμπε Μπράιαντ, Ντέιβιντ Τόμπσον, Έλτζιν Μπέιλορ, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Ντόνοβαν Μίτσελ και Ντάμιαν Λίλαρντ.

O έξι φορές All-Star και MVP του πρωταθλήματος, έχει σκοράρει τουλάχιστον 30 πόντους σε 21 συνεχόμενους αγώνες. Οι 76ers έχουν κερδίσει έξι σερί.

Το αντίπαλο δέος του Εμπίιντ στην αποψινή αναμέτρηση ήταν ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 33 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, όμως η εμφάνισή του επισκιάστηκε από τα «όργια» που έκανε ο Καμερουνέζος σέντερ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos