Πώς να αποθηκεύσετε τον καλοκαιρινό εξοπλισμό

17 Αυγούστου 2019 19:43

Χρήσιμες συμβουλές για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τον καλοκαιρινό σας εξοπλισμό

Το καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά προς το τέλος του κι όλοι μας θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στη βάση μας μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μαζί μας θα κουβαλήσουμε όλα τα υπάρχοντα που αγοράσαμε μέσα στις διακοπές μας όπως στρώματα θαλάσσης, ηλεκτρονικές συσκευές, εξοπλισμό κάμπινγκ κι ένα σωρό άλλα. Σκόπιμο είναι να τα αποθηκεύσουμε με ασφάλεια έτσι ώστε να μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε όλα και του χρόνου.

● εξοπλισμός καμπινγκ
Όταν επιστρέψουμε με το καλό από τις διακοπές μας πρέπει να βγάλουμε τον εξοπλισμό του κάμπινγκ και να ξαναστήσουμε τη σκηνή και τις τέντες μας προκειμένου να βεβαιωθούμε πως είναι εντελώς στεγνά. Καλό είναι να τα αφήσουμε για μια μέρα έξω στον ήλιο προκειμένου να μη μείνει ίχνος υγρασίας πριν τα αποθηκεύσουμε για το χειμώνα. Μπορούμε επίσης να προμηθευτούμε φακελάκια αλατιού τα οποία θα κρατήσουν μακρυά την υγρασία.
● μαγιό- πετσέτες - τσάντα παραλίας
Καλό είναι να πλύνουμε με άφθονο γλυκό νερό τα μαγιό μας και τις πετσέτες παραλίας αφού το αλάτι μπορεί να τα σκληρύνει και να τα φθείρει. Για τους πιο σχολαστικούς ανάμεσά μας, μπορούμε στο πλυντήριο, εκτός του μαλακτικού, να προσθέσουμε ξύδι που θα καταπολεμήσει τα άλατα και θα κάνει τις πετσέτες μας αφράτες σαν καινούριες. Αφού στεγνώσουν καλά μπορούμε να τις φυλάξουμε σε τσάντες αποθήκευσης για το χειμώνα, ήρεμοι ότι του χρόνου θα είναι σαν καινούρια! Όλα όσα χρειαστούμε μπορούμε να τα βρούμε σε τιμές προσφοράς στα αβ φυλλαδιο και φυλλαδιο vicko.
● έπιπλα βεράντας
Τα έπιπλα της βεράντας του εξοχικού μας σπιτιού είναι κάτι ακόμα που θα πρέπει να φροντίσουμε αν θέλουμε να τα βρούμε σε καλή κατάσταση και το επόμενο καλοκαίρι. Αν δεν έχουμε χώρο να τα αποθηκεύσουμε μέσα στο σπίτι μπορούμε να εξοπλιστούμε με θήκες επίπλων. Αν είναι ξύλινα καλό είναι κάθε 2-3 χρόνια να ανανεώνουμε το βερνίκι τους ώστε να μένουν προστατευμένα. Για βερνίκια και χρώματα όλων των ειδών στις πιο οικονομικές τιμές μπορούμε να επισκεφτούμε τις λεροι μερλιν προσφορές.
● ηλεκτρονικός εξοπλισμός
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε μέσα στο χειμώνα όπως φακοί, υποβρύχιες φωτογραφικές μηχανές και άλλα, καλό είναι να αποθηκεύεται με προσοχή μέσα σε πλαστικές σακούλες. Πριν τον αποθηκεύσουμε αφαιρούμε πάντα τις μπαταρίες για να μην υπάρξει διαρροή και καθαρίζουμε με ένα πανάκι. Αν έχουμε υποβρύχιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον πλένουμε καλά με γλυκό νερό και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσης.
● γυαλάκια, μάσκες θαλάσσης, γυαλιά ηλίου
Όλα όσα χρησιμοποιούμε στη θάλασσα καλό είναι να τα πλύνουμε με άφθονο γλυκό νερό και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσουμε για χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τυχόν φθορές από το αλάτι και την υγρασία. Έτσι με το που θα γυρίσουμε από τις διακοπές μας μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο να πλύνουμε και να φυλάξουμε σωστά τα γυαλάκια και τις μάσκες θαλάσσης καθώς και τα γυαλιά ηλίου που παίρναμε μαζί μας στην παραλία.
● φουσκωτό, στρώματα θαλάσσης
Το φουσκωτό και τα στρώματα θαλάσσης απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα αν θέλουμε να μη χαλάσουν μέσα στο χειμώνα. Αφού τα πλύνουμε κι αυτά με γλυκό νερό και τα αφήσουμε να στεγνώσουν καλά, τα περνάμε με ταλκ ή λάδι σιλικόνης και τα τυλίγουμε προσεκτικά φροντίζοντας η σκόνη ή το λάδι να έχει πάει σε όλα τα σημεία που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Με όλους τους παραπάνω τρόπους μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο εξοπλισμός μας θα μείνει άθικτος και καλά αποθηκευμένος μέσα στο χειμώνα, ενώ με το Kimbino έχουμε πάντα τις προσφορές στην τσέπη μας!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos