Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες φυλές σκύλων

29 Οκτωβρίου 2023 12:27

Είναι λίγο σπάνιο να να συναντάμε πολύ μεγάλα σκυλιά. Και όταν λέμε μεγάλα δεν εννοούμε 20-30 κιλά.

Εννοούμε τουλάχιστον 50-60 κιλά και παραπάνω. Εννοούμε τόσο μεγάλα σκυλιά που αν σηκωθούν στα δύο πίσω τους πόδια, θα ξεπεράσουν σε ύψος έναν άνθρωπο.

Πρόκειται για αγαθούς γίγαντες που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι τόσο για το ύψος και όσο και τα κιλά τους.

Όσοι από εσάς είχατε την τύχη να βρεθείτε δίπλα σε έναν τέτοιο σκύλο, μπορεί να νιώσατε δέος να σας κατακλύζει αλλά και περιέργεια για το πώς μπορεί να περνάει τη μέρα του, πόσο τρώει ή πόσες ώρες πρέπει να πάει βόλτα για να εκτονώσει την ενέργειά του.

Εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις 3 μεγαλύτερες φυλές σκύλων και μερικά από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά τους.

Μαστίφ

Ένας σκύλος ράτσας Μαστίφ με το όνομα Aicama Zorba ανακηρύχτηκε ως ο βαρύτερος σκύλος στον κόσμο το 2021, με βάρος που άγγιξε τα 155 κιλά! Τα αρσενικά Μαστίφ συνήθως έχουν ύψος περίπου 77 εκατοστά από τον ώμο μέχρι κάτω, και βάρος από 70 έως 105 κιλά. Τα θηλυκά είναι ελαφρώς πιο κοντά και το βάρος τους κυμαίνεται από τα 55 μέχρι τα 75 κιλά. Υπάρχουν διάφορα είδη Μαστίφ όπως είναι το αγγλικό, το ιταλικό, το γαλλικό ή το θιβετιανό. Αν και τα χρώματα και η εμφάνισή τους διαφέρουν λίγο, όλα τα είδη Μαστίφ μοιράζονται την ίδια ευγενική ιδιοσυγκρασία, τον καλοσυνάτο χαρακτήρα και την αγάπη τους για τους ανθρώπους, χαρακτηριστικά που τα κάνουν να είναι ιδανικά για οικογένεια με μεγαλύτερα όμως σε ηλικία παιδιά. Δυστυχώς, λόγω του μεγάλου τους μεγέθους πολύ συχνά υποφέρουν από δυσπλασίες. Χρειάζονται κανονικής διάρκειας βόλτες και αγαπούν τα παιχνίδια. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι 6-12 χρόνια.

Αγίου Βερνάρδου

Μιλάμε για πραγματικούς αγαθούς γίγαντες, με το βάρος των αρσενικών να κυμαίνεται μεταξύ 65 με 85 κιλών ενώ των θηλυκών μεταξύ 55 με 65 κιλών. Το ύψος των πρώτων από τον ώμο μέχρι κάτω φτάνει τα 72 εκατοστά ενώ των δεύτερων φτάνει γύρω στα 68 εκατοστά. Οι άνθρωποι ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη φυλή για να βοηθά στη διάσωση ορειβατών στις Άλπεις. Παρά το μεγάλο τους μέγεθος είναι εξαιρετικοί σκύλοι για οικογένεια αφού είναι πολύ ήρεμοι, ευγενικοί, υπομονετικοί και σχεδόν ποτέ επιθετικοί. Αν είστε από τους ανθρώπους που φοβάστε τα μεγάλα σκυλιά, να σας πούμε ότι δεν θα έπρεπε γιατί τα σκυλιά Αγίου Βερνάρδου είναι πραγματικά πολύ τρυφερά και προσεκτικά. Είναι λίγο τεμπέλικα σκυλιά και δεν χρειάζονται τεράστιες βόλτες και πολλή άσκηση. Έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως σκύλοι θεραπείας σε ανθρώπους ανεβάζοντάς τους τη διάθεση με τη χαλαρή συμπεριφορά τους, το στοργικό τους βλέμμα και το μαλακό τους τρίχωμα. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου 8 με 10 έτη.

Μολοσσός

Οι τρίτοι σκύλοι στη λίστα μας είναι οι Μολοσσοί. Τα αρσενικά ζυγίζουν από 65 μέχρι 80 κιλά και έχουν ύψος από τον ώμο μέχρι κάτω 76 με 90 εκατοστά. Τα θηλυκά ζυγίζουν 50 με 70 κιλά και έχουν ύψος που φτάνει τα 60 εκατοστά. Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο ήταν ο Zeus, ένας πανέμορφος Μολοσσός που είχε μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και έφυγε από το ζωή λίγο καιρό νωρίτερα, είχε ύψος που ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Οι σκύλοι της συγκεκριμένης φυλής είναι πολύ στοργικοί, προσαρμόζονται εύκολα και τα πηγαίνουν εξαιρετικά με τους ανθρώπους. Είναι αθλητικοί οπότε αν αποφασίσετε να εντάξετε στην οικογένειά σας ένα μεγάλο Μολοσσό, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλες βόλτες. Όπως επίσης πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι θα σας παίρνει τη θέση στον καναπέ καθώς λόγω του μεγέθους του χρειάζεται αρκετό χώρο. Συναντάμε Μολοσσούς με διαφορετικά χρώματα τριχώματος, από σκέτο μαύρο μέχρι και τρίχωμα με σχέδια. Δυστυχώς και αυτή η μεγάλη φυλή σκύλων δεν ζει πολλά χρόνια, με προσδόκιμο ζωής να φτάνει τα 8 με 10 έτη.

Όποια φυλή και να επιλέξετε, είτε είναι μεγάλου μεγέθους είτε μικρού, θα πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι ότι είστε σε θέση να προσφέρετε στο σκυλάκι ό,τι χρειάζεται, να το φροντίζετε και να το αγαπάτε, ακριβώς όπως κι εκείνο αγαπάει εσάς.

topetmou.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos