×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ

11 Ιουνίου 2013 19:07

Με ανακοίνωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου, δημοσιοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ.

Με έκτακτα δελτία καλύπτουν τα γεγονότα οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το κλείσιμο των αναμεταδόσεων από την ΕΡΤ σήμερα το βράδυ. «Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Όταν πρέπει να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να δεχόμαστε την αδιαφάνεια και την σπατάλη. Η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και σπατάλης», δήλωσε. Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχειρισή της, προνομίων για εργαζόμενους και τεράστιων ποσών σε εξωτερικές παραγωγές».

«Την ΕΡΤ πληρώνει ο ελληνικός λαός και έχει τριπλάσιο έως και οκταπλάσιο προσωπικό από ό,τι πρέπει. Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής», σημείωσε και διαβεβαίωσε πως «το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά».

Επιπλέον, επεσήμανε πως «η σημερινή ΕΡΤ συντελεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες και έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς», ενώ γνωστοποίησε ότι «σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ από το βράδυ με την μετέπειτα δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, ο οποίος δεν θα είναι κρατικά ελεγχόμενος και θα λειτουργεί με μικρότερο αριθμό προσωπικού».

Συνάμα είπε ότι «στο μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ».

«Με το σύγχρονο οργανόγραμμα, το αρχείο της ΕΡΤ θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως», τόνισε και ανέφερε πως «θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι γι' αυτούς που θα απολυθούν από την ΕΡΤ, οι οποίοι θα στελεχώσουν νοσοκομεία, ΚΕΠ και άλλους φορείς».

«Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς τομές», υπογράμμισε.

www.kathimerini.gr

Ακολουθεί ψήφισμα των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ:

«ΨΗΦΙΣΜΑ

Αγ.Παρασκευή 11/06/2013

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.

Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ»

Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να κηρύξουν στάση εργασίας για σήμερα από τις 19:00 έως τη μία τα μεσάνυχτα, σε όλα τα ιδιωτικά μέσα της χώρας. Αύριο θα γίνει συνέλευση της ΠΟΕΣΥ με θέμα την προκήρυξη απεργίας σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos