×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Βενιζέλο - Κουβέλη την Πέμπτη

12 Ιουνίου 2013 23:44

Ανυποχώρητος για το θέμα της ΕΡΤ εμφανίστηκε σε ομιλία του ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε λόγo για «πολιτική βούληση να αλλάξουν τα πράγματα».

Ο κ. Σαμαράς, το πρωί της Πέμπτης θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να συναντηθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Νωρίτερα, από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε αντίδραση στο αίτημα Κουβέλη-Βενιζέλου και τονιζόταν ότι οι δύο αρχηγοί συμπεριφέρονται λες και δεν έγινε η συνάντηση της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ μίλησε για τα προβλήματα του ελληνικού δημόσιου τομέα, τονίζονται ότι «η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park. Ο κόσμος αναρωτιόταν, κανείς δεν έχει τη βούληση να τα αλλάξει όλα αυτά; Λοιπόν, εγώ θέλω να πω ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Η ΕΡΤ ήταν το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης. Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν την κλείνουμε όπως λένε κάποιοι. Προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Με ένα τεράστιο αρχείο που αποτελεί πηγή τεράστιου πλούτου. Αυτήν τη νέα ραδιοτηλεόραση έπρεπε να την έχει από χρόνια. Αντίθετα, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτή είναι η αλήθεια που εμπόδιζαν να ακουστεί, δεν ανέφεραν ότι θα γίνει μια υγιής τηλεόραση.

Όταν έκλειναν ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες, τέτοιου είδους αντίδραση δεν υπήρχε. Τώρα που τελειώνει η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά θύελλα. Δεν έχουμε τίποτα απολύτως με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. ΘΑ αποζημιωθούν και αρκετοί θα επαναπροσληφθούν. Εγώ αναφέρομαι στα προνόμια. Τώρα ξεσπά η υποκρισία ενός συστήματος που έφερε την Ελλάδα ως εδώ και δεν δέχονται να θυσιάσουν τα προνόμια τους. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες δεν είχαν καταλήξει πουθενά, μηδέν εις το πηλίκο. Αυτά που σας λέω σήμερα δεν ξέρω αν τα ακούει ο ελληνικός λαός. Απεργούσαν κάθε φορά που συνέβαινε κάτι σημαντικό και αισιόδοξο. Θα αποκαταστήσουμε τολμηρά τη δημόσια τηλεόραση με ότι πιο τολμηρό έχει υπάρξει ποτέ στα ΜΜΕ. Απόψε αναδεικνύεται η Ελλάδα της δημιουργίας της».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos