×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Κλείνει εσωκομματικά μέτωπα ο Σαμαράς

20 Φεβρουαρίου 2014 12:08

Την απόφαση να ξεκαθαρίσει ο ίδιος -με σειρά δημόσιων παρεμβάσεών του- το τοπίο σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες που θα υποστηρίξει η ΝΔ

στην αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση και να ενεργοποιήσει τον κομματικό και κοινοβουλευτικό μηχανισμό έλαβε ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προχώρησε ήδη σε μια σειρά πρωτοβουλιών.

Το μεσημέρι της Τρίτης μετέβη στον Πειραιά όπου συναντήθηκε με τον κ. Βασ. Μιχαλολιάκο, χθες το πρωί δέχθηκε τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο και το μεσημέρι τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Ι. Ιωαννίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Στ. Καλαφάτη μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία.

Το μήνυμα των κινήσεων αυτών του πρωθυπουργού ήταν προφανώς κοινό: θέλησε να δείξει ποιους στηρίζει ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία, να διαλύσει τη σύγχυση που προκαλείται από τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια και παράλληλα να αφυπνίσει τους βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι θα κληθούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τις κάλπες. Κυβερνητικά στελέχη που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Σαμαρά εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της αναμέτρησης για την αυτοδιοίκηση.

Η Αθήνα

Ειδικά, δε, για την Αθήνα επισημαίνουν ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να προσελκύσει ψηφοφόρους, καθώς έχει ταχθεί υπέρ του παραεμπορίου και έχει εξυβρίσει την ΕΛ.ΑΣ.

Τα ίδια πρόσωπα, αναφερόμενα στο γενικότερο πολιτικό κλίμα, εκτιμούν ότι η ψυχολογία των πολιτών θα αλλάξει μετά την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν προκληθεί από τη δημοσιονομική προσαρμογή.

«Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να μετρήσουν τη θετική επίπτωση που θα έχει η επιστροφή -έστω μέρους- των χρημάτων που έχασαν από τις άδικες περικοπές».

Σε αυτές τις θέσεις θα βασιστεί και ένα μέρος από την προεκλογική στρατηγική που θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος γνωρίζει ότι στις μεγάλες πόλεις και τις περιφέρειες το διακύβευμα θα είναι αμιγώς πολιτικό και με πολιτικά επιχειρήματα θα αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, τον πρωθυπουργό τον ενδιαφέρει να «κλείσει» τα εσωκομματικά μέτωπα και παράλληλα να καλύψει τα κενά που υπάρχουν ως προς τις υποψηφιότητες σε σημαντικές περιφέρειες, όπως είναι π.χ. η Αττική αλλά και η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο όσο και με τα στελέχη που εκλέγονται σε όλους τους νομούς της Κ. Μακεδονίας, επεσήμανε την ανάγκη δραστηριοποίησης των βουλευτών του κόμματος και συσπείρωσής τους γύρω από το πρόσωπο του υποψηφίου που στηρίζει η ΝΔ.

Υπέρ Ιωαννίδη

Με τους βουλευτές των νομών της Κ. Μακεδονίας, αφού τους ζήτησε να παραμερίσουν τις όποιες αντιπαραθέσεις έχουν σε τοπικό επίπεδο και να στηρίξουν την υποψηφιότητα Ιωαννίδη, τους αποκάλυψε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια του και οι όποιες -όπως είπε- δείχνουν ότι ο «κόουτς» είναι το φαβορί στην κούρσα.

Εξήγησε, δε, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά των «ανταρτών», αλλά διευκρίνισε ότι θέλει να είναι σαφής η επιλογή που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία ως προς την υποψηφιότητα που υποστηρίζει.

Ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Ιωαννίδης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα ελέχθησαν και τόνισε αναφερόμενος στους συναδέλφους του: «Η στήριξη είναι σίγουρη, γιατί ο καθένας στηρίζει κάτι το οποίο έχει και επίπτωση επάνω του. Γι' αυτόν τον λόγο θα προχωρήσουμε ενωμένοι, χωρίς αντιπαλότητες και ο δρόμος είναι ευθύς. Και το αποτέλεσμα θα είναι ένα: θα κερδίσει η πατρίδα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επαφές και ενεργοποίηση βουλευτών

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Σπηλιωτόπουλο να συναντηθεί άμεσα με όλους τους βουλευτές και να τους εξηγήσει την ανάγκη εμπλοκής τους στον προεκλογικό αγώνα. Ο πρώην υπουργός είπε ότι έχει ήδη προγραμματίσει επαφές με τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο και την κυρία Ντ. Μπακογιάννη και πως στη συνέχεια θα τους δει όλους. Επίσης συζήτηση έγινε και για τον υπό κατάρτιση συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου αλλά και για τα σημεία αιχμής της προεκλογικής του καμπάνιας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στους Αθηναίους «στηρίζεται κυρίως στα έργα ανάπτυξης που χρειάζεται η Αθήνα, στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και κυρίως στην αντιμετώπιση των αστέγων και όλων των προβλημάτων που δίνουν την αίσθηση ότι ο πρώτος δήμος της χώρας έχει βυθιστεί στη μιζέρια, στο γκρίζο και στο παρελθόν». «Θέση δική μου και των συνεργατών μου», συμπλήρωσε, «είναι ότι η Αθήνα μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί να μένει προσκολλημένη στο χθες, ούτε να παραμένει στο παρελθόν. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να ξαναζήσει».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos