Επεισόδια στο Σύνταγμα, μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής - Μάχες σώμα με σώμα στην Ομόνοια

28 Φεβρουαρίου 2024 15:04

Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη μπροστά στου Τρικούπη - Δεύτερος γύρος επεισοδίων στην Ομόνοια - Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά

Βόμβες μολότοφ έσκασαν στο προαύλιο της Βουλής, στις δύο εισόδους, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκσφενδόνισε τα μπουκάλια πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη, στην άλλη είσοδο, μπροστά από το άγαλμα του Τρικούπη. Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε. Λίγο αργότερα άλλη ομάδα αναρχικών έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ η «αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των κουκουλοφόρων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα:

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας για τις τρεις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΠΑΜΕ για την ημέρα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα Προπύλαια, βρέθηκαν 15.000 διαδηλωτές που κατευθύνονται προς τα γραφεία της Hellenic Train, στα Χαυτεία 2.000 διαδηλωτές και 3.500 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αστυνομικοί προχώρησαν, νωρίτερα, σε τέσσερις προσαγωγές από τις οδούς Ακαδημίας και Βουκουρεστίου καθώς μέσα σε σακίδια βρέθηκαν βόμβες μολότοφ.

Η συγκέντρωση των Εργατικών Κέντρων-Ομοσπονδιών-Συνδικάτων στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη.

Αμέσως μετά, τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» δόνησαν την ατμόσφαιρα στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos