Αρχίζει σήμερα Πέμπτη το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

22 Νοεμβρίου 2023 18:31

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 8 το βράδυ το 41οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον , που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.

Χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό δίνουν το παρόν σε μια κορυφαία Μουσικο- Χορωδιακή εκδήλωση .
Συμμετέχουν Χορωδίες από τη Γαλλία, την Αλβανία, το Κονγκό , το Ηράκλειο Κρήτης, τους Παξούς, την Ξάνθη , το Ηράκλειο Αττικής, την Καλλικράτεια Χαλκιδικής ,τα Τρίκαλα, την Νέα Ιωνία Βόλου, τις Σοφάδες Καρδίτσας, την Καρδίτσα, το Μουζάκι κ.α.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Καρδίτσα, υλοποιείται ένα σημαντικό τριήμερο από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκέμβριου2023 αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη με 3 Χορωδίες με άτομα με και χωρίς προβλήματα όρασης από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα και τέσσερεις (4) μαέστρους από Βουλγαρία, Γαλλία , Αλβανία και Ελλάδα.
Παράλληλα , υλοποιείται το masterclass, workshop από το διακεκριμένο Βούλγαρο Μαέστρο PetarMatev.
Η εκδήλωση υλοποιείται στο κλείσιμο της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Η Συμπερίληψη αποτελεί , κυρίαρχο στοιχείο της Ευρωπαϊκής Κουλτούρας και Παιδείας και η συνύπαρξη τριών (3) Συμπεριληπτικών Χορωδιών , αποτελεί σημαντικό γεγονός για την σύγχρονη Ελλάδα.
Φέτος θα εμφανιστεί ως gueststar του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας , η κορυφαία Αφρικάνικη Χορωδία ScholaCantorum , της Αφρικανικής Ακαδημίας Χορωδιών, από την Κινσάσα του Κονγκό, που θα ερμηνεύσει gospels, pop, folk, spirituals και σύγχρονη μουσική.
Το 41οΔιεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες συναυλιών των ξενοδοχείων Κιέριον της Καρδίτσας , MouzakiPalaceHotelτου Μουζακίου και στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να γίνουν Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα περιοχής.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιάζει ο κορυφαίος ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνδιοργανώτρια) , ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα,το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόγραμμα 1ης ημέρας
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023– HOTEL KIERION– ΚΑΡΔΙΤΣΑ8:00 μ.μ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΣYMMETEXOYΝ :
1. Η Σχολική Χορωδία του 1Ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Ζάχου
2.Η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα
3.Η Αφρικανική Χορωδία ScholaCantorumΑkto της Kinshasaυπό τη διεύθυνση τουDrAmbroise Kua–NzambiToko

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos