Μάρκος Εμμ. Καφούρος: «Ο δημιουργικός τομέας θα μπορεί να αποκτήσει αναπτυξιακή, οικονομική και επενδυτική προοπτική»

25 Απριλίου 2024 15:36

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού «Δημιουργική Ελλάδα».

Ο κ. Καφούρος στο ξεκίνημα της ομιλίας του, καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο, την αήθη και φασιστική, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση που δέχτηκε πριν λίγες ημέρες, η συνάδελφος του κυρία Αγγελική Δεληκάρη, εντός του Ιερού χώρου της Εκκλησίας, από κομματικό στέλεχος του κόμματος της ΝΙΚΗΣ!
Ο κ. Καφούρος εξήρε το ήθος και την αξιοπρεπή στάση της βουλευτού της ΝΔ, ενώ κατήγγειλε σε έντονο ύφος όλους αυτούς που, όπως χαρακτηριστικά είπε,
«εκμεταλλεύονται το υψηλό θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας που αφενός κτίζουν πολιτικές και επαγγελματικές καριέρες στο όνομα της εκκλησίας και αφετέρου συμπεριφέρονται με ακραίο φαρισαϊσμό, προσβάλλοντας το ΣΩΜΑ της Εκκλησίας μας και τους πραγματικούς πιστούς».

Επί του Νομοσχεδίου, ο βουλευτής Κυκλάδων υπογράμμισε πως, «εισάγει πολλές τομές που βελτιώνουν καταστάσεις και επιλύουν θέματα που παρέμεναν άλυτα και σε εκκρεμότητα επί χρόνια» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διατάξεις για τα δύο μουσικά σχήματα της χώρας μας, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την περίφημη «Καμεράτα», οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό την σκέπη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής αντίστοιχα. Με τον τρόπο αυτό δίνεται επιτέλους λύση στην εργασιακή ομηρία ετών τόσο των μουσικών τους όσο και των διοικητικών υπαλλήλων.
Ο κ. Καφούρος παρέθεσε συνοπτικά τους στόχους του νομοσχεδίου, που είναι, μεταξύ άλλων:
Η ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας.
Η ενοποίηση των διάσπαρτων δομών του χώρου και
Η πολιτική στήριξη του πολιτιστικού, δημιουργικού και οπτικοακουστικού τομέα της χώρας μας.
Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι, «Με το παρόν νομοσχέδιο, στοχεύουμε σε μια σύγχρονη εθνική στρατηγική όπου ο δημιουργικός τομέας θα μπορεί να αποκτήσει αναπτυξιακή, οικονομική και επενδυτική προοπτική.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos