Γνωρίστε τα μονοπάτια της Σίφνου μέσα από μία εφαρμογή

09 Ιουλίου 2017 14:53

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων γίνεται το πρώτο που αποκτά μία εφαρμογή – ξεναγό, για όσους πεζοπόρους θέλουν να ανακαλύψουν τα άγνωστα μονοπάτια του νησιού

Η Σίφνος πέρα από τις γραφικές εκκλησίες και τις όμορφες ακρογιαλιές, έχει τώρα και κάτι επιπλέον που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Και αυτό δεν είναι άλλο από μία εφαρμογή – ξεναγό σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Γαλλικά & Αγγλικά) που δείχνει στους επισκέπτες τα προσφερόμενα για πεζοπορία μονοπάτια της!

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου μονοπατιών της Σίφνου “Sifnos trails”, ο Δήμος Σίφνου, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Paths of Greece” δημιούργησε μία νέα δράση προβολής, που έχει ως στόχο να ενισχύσει την εμπειρία των πεζοπόρων. Η εφαρμογή Sifnos Trails topoGuide, η οποία έρχεται να προστεθεί στις ηλεκτρονικές παροχές πληροφοριών προς τους πεζοπόρους, όπως τα QR-Codes, είναι ένας ψηφιακός οδηγός για το δίκτυο μονοπατιών της Σίφνου, το οποίο ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα.

Μέσα σ' αυτή την εφαρμογή μπορεί κανείς να βρει 19 πεζοπορικές διαδρομές που απλώνονται σε ολόκληρη την έκταση του νησιού, από τη Χερρόνησο μέχρι τον Πλατύ Γιαλό, κι από τις Καμάρες μέχρι το Κάστρο. Ως υπόβαθρο χρησιμοποιούνται οι αναλυτικοί χάρτες Toponavigator και παρέχονται στους περιπατητές περιγραφές ιστορικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, σημεία ενδιαφέροντος και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όλα σε διαδραστική σύνδεση με το χάρτη. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να συνδυάσει τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία με το τοπίο, διαβάζοντας την περιγραφή ενός μνημείου ή μιας στέρνας, τη στιγμή που τα βλέπει μπροστά του. Το ενδιαφέρον με την εν λόγω εφαρμογή είναι ότι άπαξ και μεταφορτωθεί σε κινητό τηλέφωνο, δεν χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ για να λειτουργήσει.

Τα κείμενα, οι φωτογραφίες, οι διαδρομές και η χαρτογραφία, αποτελούν πρωτότυπο υλικό που έχει συλλεχθεί από την “Paths of Greece” με τη συνεργασία εθελοντών από το νησί. Η “Paths of Greece” έχει αναλάβει επίσης την αναβάθμιση των μονοπατιών της Σίφνου στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του Πεζοπορικού Τουρισμού.

Πηγαίνοντας κανείς στη Σίφνο αξίζει να κάνει τις διαδρομές «Θόλος - Παναγία Χρυσοπηγή», «Φυρόγια - Άγιος Προφήτης Αψηλός», και «Καμάρες – Κάψαλος». Τα περισσότερα μονοπάτια είναι εύκολα στο περπάτημα , δίνουν τη δυνατότητα στον πεζοπόρο να γνωρίσει σε βάθος τον φυσικό πλούτο και την ιστορία του νησιού, και στο τέλος καταλήγουν σε παραλίες, για τις καθιερωμένες βουτιές. Πριν ξεκινήστε πάντως, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας νερό, ξηρά τροφή και καπέλο, γιατί θα σας φανούν χρήσιμα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos