Ένταξη έργων αντιστήριξης πρανών καλντέρας Θήρας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

11 Απριλίου 2012 19:34

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων

Αιγαίου 2007-2013 δύο νέα έργα για την αντιστήριξης των πρανών στην καλντέρα της Θήρας, με συνολικό προϋπολογισμό 4,6 εκ €.

Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, δεδομένου ότι προβλέπεται να γίνει αντιστήριξη των πρανών στην περιοχή του Τελεφερίκ στο παλιό λιμάνι των Φηρών και στο Λιμάνι του Αθηνιού, στις οποίες τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται πολλά φαινόμενα καταπτώσεων, τα οποία αφενός θέτουν σε κίνδυνο τους διερχόμενους και αφετέρου αποτελούν αφορμή δυσφήμισης για ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα αυτά προβλέπουν μέτρα προστασίας για την αναχαίτιση των καταπτώσεων βράχων και την αντιστήριξη των πρανών στις δύο αυτές περιοχές που σημειωτέον αποτελούν τα δύο κυριότερα σημεία άφιξης και διακίνησης προς το εσωτερικό του νησιού, και στοχεύουν στην προστασία της κυκλοφορίας των πεζών, της κυκλοφορίας και της στάθμευση των οχημάτων και της αναμονής των επιβατών.

Τα έργα θα υλοποιηθούν από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου θήρας.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos