Επίσκεψη στο πλοίο της περιβαλλοντικής Οργάνωσης Greenpeace “Arctic Sunrise” που βρίσκεται στη Σύρο επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Πουσσαίος.

04 Απριλίου 2013 23:31

Το "Arctic Sunrise" βρίσκεται στη Σύρο στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας της οργάνωσης για προώθηση μίας Βιώσιμης Αλιείας ενόψει και της οριστικοποίησης της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων αφού ξεναγήθηκε στο σκάφος, σε συζήτηση με τις υπεύθυνες της εκστρατείας της οργάνωσης για μία Βιώσιμη Αλιεία σε Ευρώπη και Ελλάδα, τόνισε την ανάγκη για στροφή προς αυτή τη κατεύθυνση ως την μόνη προοπτική για τη βιωσιμότητα των παράκτιων αλιέων που αποτελούν και την πλειονότητα στις Κυκλάδες, με αντίκτυπο στις τοπική οικονομία. Επισημάνσεις και προτάσεις που αναφέρθηκαν και στην πρόσφατη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Πάρο για την Αλιεία, από τον συνεργάτη του, περιβαλλοντολόγο κ. Βούρο Παναγιώτη.

Επίσης παρουσίασε την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει, με επιστολή που απέστειλε προς όλους τους δήμους, για πρόταση εκ μέρους τους, κατόπιν διαβούλευσης με τους τοπικούς αλιείς, θαλασσίων προστατευόμενων περιοχών. Διαβούλευση που θα συνεχιστεί και με κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους των αλιέων με απώτερω στόχο την εκπόνηση διαχειριστικών αλιευτικών σχεδίων για τις Κυκλάδες.

Όπως τόνισε θα πρέπει να εκπονηθούν ολοκληρωμένα διαχειριστικά σχέδια αλιείας, όχι μόνο όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και όπως απαιτείται, προκειμένου με την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των αλιέων να οδηγηθούμε προς μία πραγματικά βιώσιμη αλιεία. Και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως καθοδηγητής μίας τέτοιας διαβούλευσης είναι και σημαντικός και απαραίτητος.

Αφού τέλος υπέγραψε υπέρ μίας βιώσιμης αλιείας μέσω της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Greenpeace είτε αυτό αφορά την επιστημονική έρευνα είτε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών επισημαίνοντας τη σημασία που έχει ο εθελοντικός και τα κινήματα των πολιτών στις σύγχρονες κοινωνίες και στα αδιέξοδα που δημιουργούνται σε περιβαλλοντικό και κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos