×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Υποψηφιότητα της Σύρου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

02 Ιουλίου 2013 16:23

«Η πόλη του Ερμή, με το απαράμιλλης ομορφιάς νεοκλασικό αστικό κέντρο και το μοναδικό μεσαιωνικό οικισμό της απανω Χώρας, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η κυρά του Αιγαίου, το άλλοτε

οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο μιας ολόκληρης χώρας, το νησί της ιστορίας, της παράδοσης, του Κυκλαδικού πολιτισμού, της μοναδικής αρχιτεκτονικής, της κομψότητας και της αρχοντιάς, των σύγχρονων υποδομών, του απαράμιλλου θαλάσσιου περιβάλλοντος, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Σύρος, ένα νησί συνυφασμένο σε κάθε του κύμα με την έννοια του πολιτισμού, επελέγη δικαίως ως ο ιδανικότερος τόπος για τη διεκδίκηση της κορυφαίας υποψηφιότητας, της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021!

H ιστορική ταυτότητα της Σύρου με τη βαριά κληρονομία του μαρτυρικού τόπου της Γυάρου, ζωντανή ιστορία των αγώνων του Ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη πολιτιστική της δραστηριότητα, ο ξεχωριστός χαρακτήρας της, ο δυναμισμός και η δημιουργικότητα των ανθρώπων της, διατηρούν με απίστευτη ζωντάνια το χαρακτηρισμό της ως ιστορικής και πολιτιστική πύλης του Αρχιπελάγους.

Η πρόταση της Γερμανικής Εταιρείας να προτρέψει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης να υποβάλει πρόταση υποψηφιότητας και να δώσει ένα δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, μας γέμισε με υπερηφάνεια.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων χαιρετίζω αυτή την πρόθεση που σίγουρα μπορεί να στηρίξει μια νέα προοπτική για τη Σύρο και τα νησιά μας. Αναμφισβήτητα η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής, επίπονης και συλλογικής προσπάθειας.

Είναι βέβαιο ότι έχουμε ακόμη πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε προκειμένου να φτάσουμε στην υλοποίηση του στόχου. Η επεξεργασία του φακέλου της υποψηφιότητάς μας υπό τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωσήφ Στεφάνου αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς μας, η οποία ανοίγει το «δρόμο» για να αναδειχθούν το φιλόξενο πνεύμα, η παράδοση, η δημιουργικότητα, η καλλιτεχνική «φύση», τα πολιτιστικά μνημεία του νησιού, αλλά, πάνω απ' όλα, οι άνθρωποί του, αυτοί που «συνθέτουν» το «μωσαϊκό» της αρχόντισσας του Αρχιπελάγους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σας καλώ όλους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, οργανωμένων συνόλων και τον καθένα χωριστά σε έναν κοινό αγώνα συστράτευσης στη διεκδίκηση της ανάδειξης της Σύρου σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 πρωτεύουσας».

Αντιπεριφερειάρχης
Γ.Πουσσαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos