Mάρκος Καφούρος - Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται να διορθώσει μία παράλειψη δεκαετιών

18 Απριλίου 2024 16:08

Με τα παραπάνω λόγια αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμούο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου με το οποίο η Κυβέρνηση εισάγει ταμέτρα για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς και την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού.

Ο κ. Καφούρος ανέφερε επίσης πως, «η ελληνική μουσική παραγωγή μέρα με την μέρα μαραζώνει, οδηγώντας σε απελπισία τους Έλληνες μουσικούς παραγωγούς, καθιστώντας τη χώρα μας φτωχότερη μουσικά και πολιτισμικά» και έθεσε από το βήμα της Ολομέλειας τα παρακάτω ερωτήματα:
«Είμαστε με τους Έλληνες μουσικούς παραγωγούς;
Κατανοούμε το αδιέξοδό τους;
Είμαστε υπέρ της προστασίας της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς;
Ή είμαστε στην λογική μιας στείρας παλιομοδίτικης αντιπολιτευτικής άρνησης, σε οτιδήποτε θετικό έρχεται, προσδοκώντας ενδεχομένως εκλογικά οφέλη, εν όψει των προσεχών Ευρωεκλογών;»

Στην ομιλία του επεσήμανεμερικές από τις βασικές τομές που αυτό επιφέρει, όπως, μεταξύ άλλων, την παροχή κινήτρων στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς για την αύξηση της μετάδοσης ελληνόφωνου τραγουδιού καθώς και τη θέσπιση ελάχιστου ποσοστού εκτέλεσης ελληνόφωνου τραγουδιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων υπογράμμισε τις πάρα πολύ σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και του Καστελόριζου.
«Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες σε αυτά τα δύο νησιάκαι δεν πάνε οιεργαζόμενοι, ωστόσοη υποστελέχωση είναι πλέον γενική για όλα τα νησιά μας.
Ως νησιώτης, επιτρέψτε μου ναεπισημάνω ότιχρειάζονται ακόμη περισσότερα κίνητρα και χρειάζεταινα επεκτείνουμε την παροχή κινήτρων σε όλα τα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

{https://youtu.be/LMqlFUsYNr4}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos