Η Πάρος πάει… Σίφνο για το 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας! (Βίντεο)

06 Σεπτεμβρίου 2016 21:09

Αρχές Σεπτέμβρη και όπως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που έχει γίνει πλέον θεσμός στις Κυκλάδες, ανοίγει τις «πύλες» του για να γιορτάσει μια πανκυκλαδική μαγειρική συνάντηση παράδοσης και πολιτισμού με οικοδέσποινα τη γραφική Σίφνο!

Πρόκειται για μια εκτός των άλλων, επετειακή γιορτή που κλείνει φέτος 10 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη Σίφνο. Οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που ξεκινούν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, πλουσιότερες από κάθε άλλη χρονιά,

θα φιλοξενήσουν φέτος περισσότερα κυκλαδονήσια από κάθε άλλη χρονιά, αρκετές συμμετοχές από άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς και τρείς αντιπροσωπείες από το εξωτερικό! Μυρωδιές, αρώματα και γεύσεις της κυκλαδικής γαστρονομικής κουλτούρας θα πλημμυρίσουν και πάλι τη Σίφνο που αυτή τη χρονιά θα αγκαλιάσει και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις με θέμα την παραδοσιακή διατροφή και τον τουρισμό, πλούσιες μουσικοχορευτικές παραστάσεις, επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών, παιδικές δραστηριότητες και πατροπαράδοτα δρώμενα, πέραν των καθιερωμένων μαγειρικών παρουσιάσεων και επιδείξεων.


Η Πάρος εκπροσωπείται και φέτος στο Φεστιβάλ της Σίφνου.
Το psts.gr., συνάντησε στο πλοίο της γραμμής προς Σίφνο το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, και συνομίλησε αποκλειστικά, με τις δύο κυρίες που θα εκπροσωπήσουν φέτος το νησί της Πάρου στο Φεστιβάλ. Οι κυρίες Βαβανού και Μαλάμου από το Σύλλογο Γυναικών Νάουσας, μας μίλησαν για τη συμμετοχή τους και μας... «αποκάλυψαν» την περίφημη συνταγή που θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν, συμμετέχοντας στη γιορτή της παραδοσιακής κυκλαδίτικης γαστρονομίας της Σίφνου. Και το όνομα αυτής... γαλατόπιτα!

Ένα νόστιμο, παραδοσιακό έδεσμα, που όπως μας εξήγησαν οι δύο κυρίες, αποτελεί πατροπαράδοτο κυκλαδίτικο γευστικό «πειρασμό», που συνήθως προσφέρεται ως γιορτινό πιάτο! Ιδού και η περίφημη συνταγή, τα μυστικά της οποίας, δέχτηκαν με ευγένεια να μας «φανερώσουν», λίγο πριν το πλοίο φτάσει στο προορισμό του!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos