Σύρος – 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: Σαρκασμός και νοσταλγία! – Θεατρική «πρώτη» διάσημης κινηματογραφικής κωμωδίας από τη Θεατρική Ομάδα Χίου!

29 Οκτωβρίου 2023 18:12

Η ξεκαρδιστική κινηματογραφική κωμωδία των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι από τη Θεατρική Ομάδα Χίου η οποία παρουσίασε το έργο στην 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Με πρωτότυπη σκηνοθεσία και μεγάλο ταλέντο, η θεατρική «πρώτη» της ταινίας παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης Σύρου, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού και το αβίαστο γέλιο του!

theatro xios 101

Η απολαυστική κωμωδία, κινούμενη ανάμεσα στην παρωδία και στο φόρο τιμής για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αναπαριστά σκηνές από βουκολικούς έρωτες, μεταπολεμικά μελοδράματα, υπερθεάματα μιούζικαλ και κοινωνικές ηθογραφίες, με αρκετές δόσεις χιούμορ, κεφιού και νοσταλγίας. Σατιρίζει αλλά και υμνεί ταυτόχρονα το κλασικό ελληνικό σινεμά αρκετών δεκαετιών πριν, τότε που αποτελούσε ένα μαζικό λαϊκό θέαμα πριν την εισβολή της τηλεόρασης και παραμένει μέχρι σήμερα στην καρδιά μας.

Το υψηλό υποκριτικό επίπεδο των ηθοποιών της Θεατρικής Ομάδας Χίου, η αρτιότητα και ο πλούτος των μέσων της παράστασης καθώς και εξαιρετική σκηνοθεσία – διασκευή, παρείχαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μιας ποιοτικής θεατρικής δουλειάς συλλογικής και προσεγμένης.

theatro xios 103

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Ρένια Πουρνάρα

Μουσικές Επιλογές: Ρένια Πουρνάρα

Χορογραφίες: Σίμος Καραολάνης

Κιθάρα – Μπουζούκι: Μανώλης Φύσας

Τραγούδι: Νίτσα Κλούβα

Φωτισμός: Βαγγέλης Κλούβας

Χειρισμός Ήχου: Πόπη Φύλλα

Αφίσα – Πρόγραμμα: Νίτσα Κλούβα

Κατασκευή κοστουμιών: Μαρίκα Φλατσούση

Μακιγιάζ: Άννα Μαυρή

Κατασκευές: Αλέκα Γλύκα

Φωτογραφίες: Ντέπη Στουπάκη

Βίντεο: Γιάννης Μανωλάκης

Πήρα μέρος:

Αργυρώ Στρατάκη

Μαία Φούτσου

Κωνσταντίνα Φακίρη

Έλλη Κοκκινάκη

Δημήτρης Κουτσουράκης

Ελένη Μονογιούδη

Άννα Σαβάκη

Έφη Βλαχάκη

Στέλιος Μακριάς

Σίμος Καραολάνης

Γιάννης Γκαγιαλής

Λουκάς Δρίζος

Νίτσα Κλούβα

Μάρκος Διαμαντάρας

Ντίνα Γκόλφη

Ηλίας Βοριάς

Ζαμπέλλα Διαμαντάρα

theatro xios 104

theatro xios 105

theatro xios 106

theatro xios 107

theatro xios 108

theatro xios 109

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos