Αντίπαρος: Χαμόγελα, κέφι, φαντασία, παράδοση και Αποκριάτικο χιούμορ, ζωντάνεψαν το νησί! (Βίντεο)

11 Μαρτίου 2024 19:41

Ήταν μια εξαιρετική και άψογα διοργανωμένη γιορτινή βραδιά, η Κυριακή 10 Μαρτίου στο νησί της Αντιπάρου.

Στο πλαίσιο του «Αντιπαριώτικου Καρναβαλιού 2024» το νησί έλαμψε υποδεχόμενο πολύ κόσμο που το επισκέφθηκε για να ζήσει μοναδικά τις φετινές Απόκριες.

Τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων περίσσευαν, το κέφι ήταν ζωηρό, η φαντασία «παντρεύτηκε» με τη νησιώτικη παράδοση των εθίμων, τα αστεία και το χιούμορ ήταν αστείρευτα!

Η γιορτινή εκδήλωση ξεκίνησε με Λαμπαδηφορία, μια περιδιάβαση με αναμμένους πυρσούς που ξεκίνησε από την Αγ. Μαρίνα και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, σκορπώντας λάμψη και δέος.

Κατόπιν γύρω από το Αποκριάτικο Γαϊτανάκι «ξετυλίχθηκε» ο χορός, ο οποίος συνεχίστηκε με τον πατροπαράδοτο Αγέρανο και έπειτα με τον χιουμοριστικό «χορό της σκούπας» που διασκέδασε τον κόσμο.

Ο κόσμος κεράστηκε γενναιόδωρα και φιλόξενα με παραδοσιακά ραφιόλια, πιτάκια με γλυκιά μυζήθρα, που τηγανίζονταν εκείνη τη στιγμή και ήταν νοστιμότατα, και τέλος Αποκριάτικα αστεία και σκετς μεταμφιεσμένων ολοκλήρωσαν την ωραία βραδιά.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου και ο ΜΕΑΣ Ωλίαρος, το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Αντιπάρου, ο Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Διασωστών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου, Α.Τ.Λ. Αντιπάρου, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. 

Οι εκδηλώσεις του «Αντιπαριώτικου Καρναβαλιού 2024» κορυφώνονται την προσεχή Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα γίνει Παρέλαση του Καρνάβαλου και των Ομάδων.

{https://youtu.be/D7HnMM0kCgw}

antiparos apokries 201

antiparos apokries 202

antiparos apokries 203

antiparos apokries 204

antiparos apokries 205

antiparos apokries 206

antiparos apokries 207

antiparos apokries 208

antiparos apokries 209

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos