Θρησκευτική κατάνυξη και Θείο Πάθος στις Αναπαραστάσεις της Μ. Παρασκευής στα Μάρμαρα Πάρου (Βίντεο + Φώτο)

15 Απριλίου 2017 18:06

Τη θλιβερότερη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την ημέρα όπου το Θείο Δράμα κορυφώνεται, στα Μάρμαρα της Πάρου, η θρησκευτική κατάνυξη του Επιτάφιου Θρήνου συνοδεύτηκε από Αναπαραστάσεις που ζωντάνευσαν μπρος τα μάτια των πιστών σκηνές του Θείου Πάθους.


Οι Αναπαραστάσεις στα Μάρμαρα, το βράδυ της Μ. Παρασκευής 14/4, παρουσιάστηκαν ως εικονοποιήσεις δεκαπέντε σκηνών του Θείου Δράματος, οι οποίες ολοζώντανα και σχεδόν θεατρικά εκτυλίχθηκαν ενώπιον των πιστών, καθώς εκείνοι ακολουθούσαν την έξοδο του Επιταφίου, μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα.

Η ατμόσφαιρα ήταν άκρως συγκινητική και κατανυκτική, καθώς το πλήθος ακολουθούσε την περιφορά του περίτεχνου Επιταφίου του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου - έναν από τους παλαιότερους Επιταφίους της Πάρου - παρακολουθώντας παράλληλα θρησκευτικές σκηνές να δραματοποιούνται με απόλυτα ευλαβή και ιερό σεβασμό, κορυφώνοντας την συγκινησιακή φόρτιση των στιγμών.

Όσοι βρέθηκαν στα Μάρμαρα το βράδυ της Μ. Παρασκευής, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις άρτια προετοιμασμένες θρησκευτικές Αναπαραστάσεις και να γίνουν κοινωνοί των πιο Ιερών στιγμών του Πάσχα, λίγο πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Οι Αναπαραστάσεις στα Μάρμαρα, οι οποίες συγκίνησαν τον κόσμο, παριανούς και επισκέπτες του νησιού, μετέδωσαν το πνευματικό νόημα των Άγιων Ημερών του Πάσχα με απαράμιλλο τρόπο. Ήταν πράγματι ένα εξαιρετικό δρώμενο που θα μείνει αλησμόνητο σε όσους το παρακολούθησαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos