Απίστευτο! Ρεκόρ 25ετίας στις αφίξεις τουριστών στην Πάρο τον Ιούλιο!

04 Αυγούστου 2019 13:58

Δυσκολεύεται να πιστέψει κανείς το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, ο φετινός Ιούλιος έσπασε ρεκόρ 25ετίας στις αφίξεις τουριστών στο λιμάνι της Πάρου.


Τα αριθμητικά στοιχεία ωστόσο είναι αδιάσειστα και δηλώνουν ότι από το μακρινό 1994, η Πάρος είχε να δει τόσο πολλούς τουρίστες να φθάνουν στο νησί διά θαλάσσης.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι το ρεκόρ που καταρρίφθηκε φέτος αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για τον συνολικό τουρισμό της Πάρου, αν αναλογιστεί κανείς ότι 25 χρόνια πριν, μικρός αριθμός επισκεπτών έφθανε στο νησί με αεροπλάνο, δεδομένου του μικρού τότε αεροδρομίου του νησιού.

Πολύ μεγάλος ήταν επίσης, όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανάρτησή μας, και ο αριθμός των κατάπλων πλοίων στο νησί κατά τον δεύτερο καλοκαιρινό μήνα, που έφθασε τους 848, γεγονός που «μεταφράζεται» σε 28 περίπου αφίξεις πλοίων την ημέρα στο νησί!

Όσον αφορά τώρα στον αριθμό των αποβιβασθέντων στο λιμάνι επισκεπτών σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, η αύξηση που σημειώθηκε ήταν μικρή και άγγιξε ποσοστιαία το 2,3%. 151.896 άτομα αφίχθησαν στην Πάρο με πλοίο κατά τον φετινό Ιούλιο, έναντι 148.385 που αφίχθησαν κατά τον περσινό αντίστοιχο μήνα.

Παρακάτω παραθέτουμε τα επίσημα ακριβή στοιχεία της κίνησης στο λιμάνι της Πάρου όπως αυτά καταγράφηκαν από το Λιμεναρχείο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos