Πάρος: Προσβλητική συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στα Μ.Μ.Ε. του νησιού

24 Απριλίου 2024 20:28

Με χαρά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πάρου αποδέχτηκαν την πολύ θετική πρωτοβουλία του Δήμου Πάρου να κληθούν και να λάβουν ενημέρωση σχετικά με την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο νησί.

Αρχικά, στην αφίσα του Δήμου στην οποία αναφέρονταν οι χορηγοί της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάρο, δεν αναγράφονταν τα μέσα ενημέρωσης του νησιού που θα κάλυπταν το γεγονός και ήταν αυτά, που θα το καθιστούσαν κοινό κτήμα στην Πάρο, στην Ελλάδα και στον κόσμο, προβάλλοντας και αναδεικνύοντάς το παντού.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ενημερωτικής συνάντησης του Δήμου προς τα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. επισημάνθηκε το γεγονός της μη αναφοράς τους στην αφίσα, και προφορικά εκ μέρους του Δήμου έγινε κατανοητή όπως ελέχθη η παράλειψη αυτή. Ωστόσο, η εν λόγω αφίσα διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αποσιωπώντας» το χορηγικό έργο των μέσων ενημέρωσης το οποίο ήταν θεμελιακό για την επικοινωνία του μεγάλου γεγονότος.

Η δεύτερη «παράλειψη» ήρθε σήμερα, ως δις εξαμαρτείν και πάλι από το Δήμο, όταν σε ευχαριστήριο δελτίο τύπου προς εκείνους που συνέβαλλαν στην επιτυχία της τελετής, «αποσιωπήθηκαν», δεν αναφέρθηκαν δηλαδή και πάλι τα μέσα ενημέρωσης του νησιού.

Το psts.gr το οποίο μετείχε στην κάλυψη της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάρο, με εκτενή και πολλαπλή αρθρογραφία, φωτογραφίες αλλά και βίντεο, διαμαρτύρεται εντόνως, και δεν δημοσιεύει δελτίο τύπου του Δήμου με ευχαριστίες σε όσους συνέδραμαν στην τελετή υποδοχής, μη αποδεχόμενο την «παράλειψη» από τον Δήμο να αναφέρει στο δελτίο τύπου τα Μ.Μ.Ε. της Πάρου.

Επίσης, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι δημόσιοι φορείς  οφείλουν να αποστέλλουν
email και να ενημερώνουν τα νόμιμα M.M.E., συνεχίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Πάρου η ανεξέλεγκτη και αθρόα αποστολή σε όλους ανεξαιρέτως τους διαύλους ηλεκτρονικής επικοινωνίας (blog, προσωπικά ιστολόγια κ.ά) χωρίς διάκριση και χωρίς συμμόρφωση προς τη νομιμότητα όπως αυτή έχει οριστεί ρητώς από τη νομοθεσία της πολιτείας.
 Το ζήτημα αφορά αθέμιτες πρακτικές στη διακίνηση της είδησης οι οποίες επισύρουν κυρώσεις καθώς διαστρεβλώνουν τελικά την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos