Πάρος - Αλυκή: Ένα "καλαμαρούδι" παρακαλώ...

13 Ιουνίου 2012 10:57

Mια ωραία συλλογική προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης γαστρονομικής, μουσικής και πολιτισμικής Αλυκιώτικης φυσιογνωμίας έλαβε χώρα

το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουνίου στο όμορφο λιμανάκι του γραφικού παραθαλάσσιου χωριού.

Παρουσία κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, έγινε η παρουσίαση ενός πρωτότυπου γευστικού εδέσματος, που από εδώ και στο εξής θα σερβίρεται στα αλυκιώτικα ταβερνάκια και ακούει στο όνομα "καλαμαρούδι".
Το "καλαμαρούδι", καρπός συλλογικής προσπάθειας των αλυκιωτών εστιατόρων προορίζεται να καθιερωθεί ως το ιδιαίτερο "πιάτο" του τόπου το οποίο φιλοδοξεί να δώσει το ξεχωριστό γαστρονομικό στίγμα της Αλυκής προωθώντας περαιτέρω την ήδη φημισμένη γευστική κουλτούρα της.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο "πιάτο" και μάλιστα υπό τους ήχους ενός νέου τραγουδιού που αναφέρεται στην Αλυκή και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για πρώτη φορά εξ΄ ολοκλήρου από παριανούς δημιουργούς.
Στην εκδήλωση έγινε επίσης παρουσίαση του CD του τραγουδιού καθώς επίσης και του βιβλίου του κ. Δ. Καλανδράνη με τίτλο "Getting to understand the Greeks".

To βιβλίο αυτό είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση των παραδόσεων και συνηθειών της παριανής ζωής που φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση της γνωριμίας και εξοικείωσης του αναγνωστικού κοινού με τον παριανό πολιτισμό στοχεύοντας στην ανάδειξη και ευρύτερη προβολή του.
Η όμορφη αλυκιώτικη εκδήλωση που εναρμόνισε επιτυχημένα τρείς διαφορετικές, αλλά ωστόσο αλληλένδετες,εκφάνσεις της σημερινής ντόπιας κουλτούρας του τόπου σε μια συνθετική πολιτιστική ολότητα ανέδειξε τη σημασία που έχει για την προβολή ενός τόπου η συνεργασία και η σύνθεση όσο το δυνατόν περισσότερων πτυχών της πολιτισμικής εικόνας του.

Το parianostypos.gr, παρακολούθησε την εκδήλωση και σας μεταφέρει εικόνες και ήχους των στιγμών της.

Πατήστε εδώ για το βίντεο

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos