"Ημερίδα: Διαδρομές στη Μάρπησσα, το φεστιβάλ ως εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο μας"

10 Απριλίου 2013 18:59

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2013, η ημερίδα "Διαδρομές στη Μάρπησσα - το φεστιβάλ ως εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο μας".

Επαγγελματίες από όλη την Πάρο, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και φίλοι της ομάδας, βρέθηκαν το πρωινό της Κυριακής,σε ξενοδοχείο στη Χρυσή Ακτή.

Η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης παρουσίασε τη λειτουργία και τους στόχους της, καθώς και τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο της δράσης στο πλαίσιο ανάπτυξης του νησιού.

Στη συνέχεια η Μαρία Ψαρρού, υποψήφια διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού μας παρουσίασε την έρευνά της για τα φεστιβάλ της ελληνικής επικράτειας.

Ο Παύλος Χατζηγρηγορίου, Διδάκτορας ΕΜΠ, Προϊστάμενος Προγραμματισμού, Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Δήμου Σύρου και οργανωτικά υπεύθυνος για τα Σεμινάρια του Ινστιτούτου Αειφορίας, Πολιτισμού και Παράδοσης της Άνω Σύρου, μίλησε για τη Φυσιογνωμία των Πόλεων και τον Ψηφιακό Πολιτισμό.

Στο τέλος, η Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, συντόνισε εργαστήριο με θέμα "Συν - σχεδιάζοντας την Πάρο του μέλλοντός μας".

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν θερμή και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη διοργάνωση και στους προσκεκλημένους ομιλητές, ενώ σημαντικά είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν για τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές καθώς και όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή της ημερίδας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos